Új családtámogatást vezet be a kormány: szja-mentességet kapnak a 30 évesnél fiatalabb anyák (videó)

2022. december 28. 17:07

A fiatal anyák minden más további családtámogatásra is jogosultak.

2022. december 28. 17:07
null

„A kormány úgy döntött, hogy újabb elemmel bővül a családi adórendszer. Januártól nem kell személyi jövedelemadót fizetni azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak” – adta hírül Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár.

Az erről szóló kormányrendeletet hamarosan kihirdetjük – tette hozzá Hornung Ágnes. Majd azzal folytatta, hogy mint minden más családtámogatásnál itt is kettős a céljuk:

Hornung Ágnes arról is beszélt, hogy a 30 év alatti anyák minden más további családtámogatásra is jogosultak, például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra és a GYED-re is. 

A bejelentésről szóló videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovtib
2022. december 28. 19:46
Egyetértek a "család támogatásokkal" de a demográfiai mutatók alapján nem állítható meg a fogyás. Ezek az intézkedések népszerűek, de a folyamtokat érdemben nem tudják befolyásolni. Kb 7-8 millió lakosnál érjük el az alját és ez állandósul. A szülő korú nők számából ez jön ki.
DearJudy
2022. december 28. 19:44
És azt valaki meg tudja mondani, hogy ez most miért jobb annál mintha a családi adókedvezményt növelték volna? Tényleg érdekelne, hogy pont ezt hogy találták ki? A családi adókedvezmény változatlan 2018 óta.
McFocker
2022. december 28. 19:40
Normális kormányzással esetleg bérekkel próbálkoztatok már?
Zsolakomarom
2022. december 28. 19:39
Az apak meg lofaszt kapnak? Ez tobb ponton alkotmanyellenes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!