Rendkívüli kormányzati konzultációt kezdeményeznek a taxisok

2022. december 07. 20:21

Orbán Viktor miniszterelnökhöz is eljuttatták ajánlataikat.

2022. december 07. 20:21
null

Orbán Viktorhoz fordulnak és rendkívüli kormányzati konzultációt kezdeményeznek a taxisok. Idézte a 24.hu a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége, tagszervezete, a Nemzeti Szakszervezet, illetve a Taxis Tagozat szerdai közleményét.

Álláspontjuk szerint „sajnálatos módon az idei taxis tarifa megállapodás megkötése után számos olyan esemény történt/történik (háború, hiperinfláció, energiaválság, élelmiszerárak elszabadulása) mely a korábbi megállapodást elértéktelenítette”.

A legnagyobb létszámban taxis vállalkozókat tömörítő érdekképviselet, az alábbi javaslatokat tette:

  • további sürgős, kisebb mértékű taxis tarifaemelés
  • a taxis kisvállalkozók további más adókedvezmény lehetőségeinek kérése
  • a taxi engedélyek kiadásának maximalizálása, taxis vállalkozások létszámának korlátozása
  • a taxisok adózási lehetőségeinek pontosítása

– írta a 24.hu.

***

Orbán: Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában

Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentkezett be a szerdai kormányülésről, posztjához a miniszterelnök azt írta, bekövetkezett az, amitől tartottak, ugyanis hatályba léptek a brüsszeli kőolajszankciók. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk" - közölte a miniszterelnök. Nyitókép: Facebook

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. december 10. 10:46
Mozogjanak ott a kormányhivatalban és emeljék gyorsan az árakat! Mielőtt kiszivárog, melyik politikus melyik kupiban, vagy meleg bárban költi a semmiért kapott pénzét.
gyaloggos
2022. december 08. 16:00
EZEK közül bizonyosan teljesül valami: további sürgős, kisebb mértékű taxis tarifaemelés a taxis kisvállalkozók további más adókedvezmény lehetőségeinek kérése a taxi engedélyek kiadásának maximalizálása, taxis vállalkozások létszámának korlátozása a taxisok adózási lehetőségeinek pontosítása A kisebb mértékű tarifaemelés bizonyára akceptálható, persze konkretizálva, mennyi az ennyi, a kisebb mértékű! AZ adókedvezmény lehetőségei alatt nem tudom, mit gondolnak. A KORMÁNYNAK figyelemmel kell lenni minden munkavállalóra . A taxis engedélyek maximálása is lehetséges lehet szerintem, észszerű határok között, nem monopolhelyzetbe hozván a jelenlegi engedéllyel bírókat.
Zsolt75
2022. december 08. 10:38
+13 Ft/km, oszt jónapot.
P. Savoiardes
2022. december 08. 09:23
A leginkább túlértékelt közeg az úgynevezett taxisok.. Sőt a leginkább ellenszenves, döntően maguknak köszönhetően, tisztelet a kivételnek. Nem is értettem soha mit kell tőlük parázni kormányoknak. Az egyik legkönnyebben el lehetetlenitheto csoport..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!