A Hír TV riporterét támadja Tordai Bence a nyilvánosságra került telefonbeszélgetése miatt

2022. december 14. 15:11

Az ellenzéki politikus bejegyzéséhez a Hír TV-s riporternőnek a nevét és a képét is csatolta.

2022. december 14. 15:11
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Hír TV a múlt héten egy hangfelvételt mutatott be, amelyben Tordai Bence konkrét tanácsokat adott egy magát a Tanítanék mozgalom aktivistájának kiadó személynek.

A Magyar Nemzet szerdán arról számolt be, hogy a Párbeszéd politikusa egy Facebook-bejegyzésben újfent azt állítja, hogy szerinte

A képviselő a felvétel nyilvánosságra kerülése óta baloldali portáloknak nyilatkozva „trollhívásnak” próbálja beállítani a telefonbeszélgetést, és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja is tagadja, hogy valaha is tanácsot kértek volna politikusoktól – írta a lap. 

HírTV: Politikai szervezetek irányíthatják a Tanítanék Mozgalmat (videó)

Hangfelvétel bizonyítja, hogy a baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött - közölte a HírTV . A csatorna csütörtök este ismertette, egy, a birtokába jutott felvételen az hallható, amint Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője telefonon egyeztet egy ismeretlen személlyel, akit ő maga a Tanítanék aktivistájának hisz.

Ellentmondásba keveredett a Párbeszéd képviselője

Tordai, bár beismerte, hogy ő hallható a felvételen, elmondása szerint azt nem tudta, hogy a vonal másik végén nem a Tanítanék egy tagja volt. Ezzel a vallomással a Magyar Nemzet szerint Tordai ellentmondásba került, ugyanis felvetődik a kérdés, hogy a Párbeszéd vezető politikusa milyen viszonyt ápol a politikamentesnek hirdetett Tanítanék Mozgalommal. „Nehezen elképzelhető, hogy Tordai Bence egy vadidegennek beszélne pártja belsős dolgairól, sokkal valószínűbb, hogy tanácsokkal látja el a Tanítanék Mozgalmat” – hívták fel a figyelmet.

Tordai hozzátette, vizsgálatot kezdeményeznek a honvédelmi miniszternél, a MÚOSZ Etikai Bizottságához fordulnak és eljárást indítanak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), mivel Tordai szerint egy magánbeszélgetés engedély nélküli rögzítése, ártó szándékkal való manipulálása és nyilvánosságra hozása jogellenes.

Ezen kívül a politikus azt is állította, hogy kereste az ügyben a Hír TV-t, azonban a csatorna közölte,

semmilyen megkeresés nem érkezett Tordai Bence részéről.

Az ellenzéki politikus bejegyzéséhez annak a Hír TV-s riporternőnek a nevét és a képét is csatolta, aki állítása szerint a politikusra nézve kínos hangfelvételért felelős, ami a személyiségi jogok megsértését is felveti – tették hozzá.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a telefonszám, amiről Tordai Bencét hívták, a Hír TV-s riporter sajátja volt. Korábban a család közös flottát használt, amely a riporternő édesapján keresztül valóban a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozott. Ugyanezt a számot azonban a Hír TV munkatársa ma már a korábbi flottától függetlenül használja – számolt be a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. december 15. 18:30
A Magyar ellenzék annyira gyenge,hogy csak egy ilyen szarjankóra futja nekik.
Pipas2
2022. december 15. 10:46
Aljas gazemberek vagytok...idáig is tudtuk, most meg bebizonyosodott!
foldizs
2022. december 15. 10:32
A telefonbetyárkodásnál már csak az azzal való lebukás a kínosabb. Ehhez Hír TV-s "riporternőnek" (WTF) kell lenni!
Vakfolt
2022. december 15. 10:23
Csörög a telefonom és ránézek, látom, hogy a szám a honvédelmi minisztériumi flottához tartozik. Azt most hagyjuk, hogy ennek mennyi a valószínűsége, de mondjuk. És akkor a tanítanék nénivel beszélek. Mi a fasz? Vagy ez tök természetes? Túl sok itt a kamu faszság, én meg azt mondom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!