Autóklub: Budapest nem engedheti meg magának, hogy autóval ne lehessen átkelni a Lánchídon

2022. december 17. 13:21

Az autósok egy budapesti híd lezárásával körülbelül 30 ezer kilométerrel többet kénytelenek autózni – mondta Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke.

2022. december 17. 13:21
null

Budapest nem engedheti meg magának, hogy csaknem három kilométer hosszon a Dunán ne lehessen személyautóval átkelni –hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A műsorban Kovács Kázmért, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnökét kérdezték, aki azt mondta, a közlekedéssel összefüggő problémákat mindenki megérzi, és „mindenki úgy látja, hogy túltolja az ezzel kapcsolatos elképzeléseket a főváros”. Rámutatott, a főváros a Dunán való kevés átkelési lehetőség közül venné el az egyiket. Úgy fogalmazott, a közlekedés annyira fontos, mint a kenyér, és ha ezzel problémák adódnának, akkor sokak élete lehetetlenülne el.    

Arra a kérdésre, mi történne, ha a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat is lezárnák, azt válaszolta, reméli, ez nem fog megtörténni. Hozzátette, jelenleg hivatalosan több alternatívát is vizsgál a főváros: 

még a Szabadság híd lezárása is szóba jött, de a Magyar Autóklub ezt is ellenzi.   

 Az elnök azt mondta, bíznak abban, hogy a főváros rájön, minden ilyen „kísérletezgetés” kontraproduktív, mert ellentmond a városzöldítési terveknek. Az autósok egy budapesti híd lezárásával körülbelül 30 ezer kilométerrel többet kénytelenek autózni – fűzte hozzá.  A felújított Lánchidat pénteken a buszok, a taxik és a motorosok, kerékpárosok számára nyitották meg, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják. Karácsony Gergely főpolgármester az eseményen azt mondta, a híd végső forgalmi rendjéről a budapestiekkel együtt kívánnak dönteni, valódi közéleti viták lefolytatása után.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecskee
2022. december 19. 12:12
Én abszolút nem értem a pestieket, miért kellett nekik a Kari Geri... A sok idióta nem veszi észre hogy ugyanazt csinálja a fővárossal mint amit diktátorok szoktak, vagyis a saját ízléséhez igazítja, figyelmen kívül hagyva mások akaratát.
rókabácsi
2022. december 17. 14:12
alkotmány bírósághoz kell fordulni! mert a híd adó forintokból épült és nem zárható onnan semmi és senki, aki a feltételeknek megfelel!
ZeroTadpole8073
2022. december 17. 14:11
Harmincezer? Na és. Szagolják csak akik megválasztották ezt a kutyát. Bocsánat, buzicirmost.
Kristály
2022. december 17. 14:09
Ennek a Karácsony seggfejnek meg kell harmadolni a hatalmát, ez egy polgár ellenes , Budapest ellenes liberális analfabéta csak éppen nem zöld. A kukába vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!