Kiderült, hol folytatja Palkovics László

2022. november 15. 11:20

A Honvédelmi Minisztérium alatt fog dolgozni.

2022. november 15. 11:20
null

Mint arról beszámoltunk a hétfői nap folyamán, megszűnik megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, miután Palkovics László benyújtotta lemondását. A hírről beszámoló Gulyás Gergely annyit közölt, hogy a jövőben Palkovicsnak a felsőoktatásban, a védelemiparban, és a járműipari innovációban lesz szerepe.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az MTI-nek számolt be arról, hogy az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül, 

a társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni.

Az is megvan, kihez kerül Maróth Gáspár területe

Szalay-Bobrovniczky ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért. Hozzátette, a folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben. 

A Honvédelmi Minisztérium köszöntettel tartozik Maróth Gáspárnak, aki kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a Honvédelmi és haderőfejlesztési program megteremtéséért - tette hozzá a miniszter. 

Közölte: a feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül. A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarországot és a magyar embereket csak jól felszerelt és jól kiképzett haderővel, valamint erős védelmi ipari háttérrel lehet megvédeni. 

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2022. november 15. 15:02
Okoskodik a sok libernyák hr-s, még lehet a foxi-maxi "egyetem" romjain végezték a képzést. :)
fatman
2022. november 15. 14:16
Kiderült, h alkotmányellenes volt az MTA átalakítása...
jánosbácsi
2022. november 15. 13:55
Nem hagyják a szarban. Ki nem szarja le .
Isten jobb keze
2022. november 15. 13:27
A paraszt gyerek, tudjátok a gyagyás Tóni vetteát a helyét Xdxd mert ő a mindehhez is ért, főképpen a feltaláláshoz, a korrupcióhoz na ahhoz nagyon, meg hogy az apósát jó helyre tegyebe kormányzati pénzek amik az EU-ból jöttek.. szóval ilyen vesziát.. hogy a rohadás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!