Nagy Márton: A kormány a napokban dönthet az újabb hatósági áras termékkörről

2022. november 07. 19:23

A kormány álláspontja szerint a pénzromlás kordában tartásában segítenek az élelmiszer-árstopok.

2022. november 07. 19:23
null

Az Inforádió Aréna című műsorának volt a vendége Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, ahol szóba kerültek az  miniszterelnök által már hetekkel ezelőtt belengetett, újabb árstopok is. Nagy elmondása szerint az év végére az infláció meghaladhatja a 25 százalékot, onnan fordulhat majd lejjebb.

Azonban a kormány álláspontja szerint a pénzromlás kordában tartásában segítenek

az élelmiszer-árstopok, amiknek köre hamarosan bővülhet.

A miniszter elmondta, hogy a kormány a napokban dönthet az újabb hatósági áras termékkörről. Mint mondta, olyan termékekről lehet szó, amik drágulása negyven százalék felett van és Magyarországon is előállíthatóak.

Nyitókép: MTI

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6.sztrovacsek
2022. november 07. 20:52
Nem kell elaprózni fiúk! Legyen mindennek fix ára, mint a "régi szép időkben"! Kenyér-kenyér, darab-darab, X Ft az ára, bármilyen és bárhol veszed. És minden mást is így. Kádárnak is bejött évtizedekig, hát mit veszíthettek!?
JMoflicheque
2022. november 07. 20:32
Marcika Márton napi kínálata.....
Láncfűrészes Attasé
2022. november 07. 20:25
Akkor már tudják az októberi inflációs adatokat. Az élelmiszer infláció már negyven százalék felett lesz. A lejjebb indulást hogyan kell elképzelni, ha egyszer majd az ársapka is megszűnik egyszer? Akkor fog csak igazán meglódulni, sajnos .tulajdonképpen az egész csak el van odázva. Megkerülni nem lehet, ahhoz olcsó energia meg erősebb forint kellene / kellett volna.
sorivo4
2022. november 07. 20:11
Aztán kapni is lehet majd ezeket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!