Hont András is megszólalt a sálgate-ről

2022. november 22. 16:26

Mondandóját „az összes fél” figyelmébe ajánlotta.

2022. november 22. 16:26
null

Diplomáciai vihart kavart Orbán Viktor sálja, amelyen egy Nagy-Magyarország látható. A téma kapcsán Hont András publicista is megszólalt, aki egy Bibó-idézetet szánt az összes félnek. 

„Egy olyan világban, amelyben egy nemzetnek legaggasztóbb és legszorongatóbb kérdése az, hogy milyen területeket félt, vagy milyen területeket követel, bekövetkezik az az állapot, hogy a nemzet prosperitását elsősorban a területi státussal hozzák kapcsolatba: az emberek nemzeti büszkeségük vagy nemzeti vágyaik teljességét úgy elevenítik meg, hogy megrajzolják a való vagy leendő állapot térképét, s azt mindenütt szemük elé rakják. Ez a szemlélet mélyen antidemokratikus”

– idézte A kelet-európai kisállamok nyomorúsága című könyv sorait a publicista. 

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TMATMA
2022. november 24. 00:26
Bibó nyomorúságát Hont kivont szablyával cifrázza. Pedig az csak egy sál s nem térkép, pláne nem országhatár. (saj nos)
AGSTN75
2022. november 23. 20:44
Magyarország az egyetlen állam amit saját maga vesz körbe.
radagast
2022. november 23. 15:38
Jajj de érzékenyek a tolvajok!Ki nem szarja le a rablók érzékenységét?
csjanos
2022. november 23. 11:42
....EMLÉKEZNI ÉS SOHA EL NEM FELEJTENI...lájuk ...a szomszédok is azt teszik...rögtön talpra ugrottak...TEHÁT TATSUK SZÁRAZON....HAJRÁ MAGYAROK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!