Társadalmi nyomással érné el a Mi Hazánk, hogy ne lehessen kitűzni a szivárványos zászlót a középületekre

2022. november 10. 12:47

Novák Előd szerint lealacsonyítja a nemzeti lobogót, ha kitűzik mellé „egy megosztó szexuális mozgalom zászlaját”.

2022. november 10. 12:47
null

Társadalmi nyomással érné el a Mi Hazánk Mozgalom, hogy tiltsák meg a szivárványos zászló középületekre tűzését – mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese.

A politikus kifejtette: a parlament igazságügyi bizottságában egyetlen másik párt képviselője sem támogatta, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzzék erre vonatkozó törvényjavaslatát, ezért élnek a nyomásgyakorlás ezen eszközével.

Novák Előd szerint

ráadásul az utóbbi években rendszeresen került úgy polgármesteri hivatalok homlokzatára ez a jelkép, hogy a képviselő-testület nem is támogatta a kihelyezését.

Elbukott Novák Előd javaslata a szivárványzászló betiltásáról

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága kedden tárgyalta Novák Előd, a Mi Hazánk parlamenti képviselőjének javaslatát, amelynek célja az lett volna, hogy törvény tiltsa a szivárványzászló kihelyezését középületekre. A javaslat az alábbiak szerint módosította volna a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII.

Betiltanák a „homoszexuális propagandafelvonulásokat” is

Novák Előd hozzátette: a rendőrség rendre nem lép az ilyen esetekben, holott nemzeti jelkép megsértése mellett – a lakosság megbotránkoztatása okán – garázdaság miatt is indíthatott volna eljárásokat az ilyen ügyekben.

A Mi Hazánk politikusa hangsúlyozta: a szivárványos zászló kitűzését éppúgy betiltanák, mint a „homoszexuális propagandafelvonulásokat”, elutasítva e téren „Gyurcsányék támogató és Orbánék tűrő politikáját” is.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. november 10. 21:59
Maximálisan támogatom!
lendvaiildiko
2022. november 10. 21:40
Semmi mást nem kellene betartani, mint azt a törvényt, mely szabályozza a középületek fellobogozását. Ha ehhez mindenki ragaszkodott volna, egy szivárványos zászló sem került volna ki a középületekre.
nyugalom
2022. november 10. 20:46
A magyar zaszló a magyaroké, független, ki hova sorolja, erzi magat!
nempolitizálok
2022. november 10. 19:45
Egyetértek. Ahogy azzal is, hogy magyarázat kellene arról, az eljárás alá vont mezőőröket hogy sikerült elítélni egy Soros szervezet feljelentése alapján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!