Bakondi: Elérheti az ezret a tél beálltára a határvadászok létszáma

2022. november 05. 20:55

A határvadászok első 5-600 emberből álló csoportja már a rendőrökkel közösen járőrözik, mondta el a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

2022. november 05. 20:55
null

A tél beálltára akár az ezret is elérheti a határvadászok létszáma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György elmondta:

a határvadászok első 5-600 emberből álló csoportja már a rendőrökkel közösen járőrözik,

ahol megszerzik azokat a gyakorlati tapasztalatokat, hogy hatékony, hatásos és törvényes eljárásokat folytassanak a határon. Rajtuk kívül több száz új jelentkező kiképzése kezdődött meg – tette hozzá.   

Hangsúlyozta: a határvadászok szolgálatba állásával fokozatosan megkezdődhet a honvédség erőinek kivonása a határőrizeti feladatokból, akik így a NATO-val közös gyakorlatokon vagy az ukrán határszakasz biztosításában tudnak részt venni. Bakondi György bízik abban, hogy az új olasz kormány határozott lépései fékezni fogják az illegális bevándorlást, valamint szólt a decemberi EU-csúcsról is. Kiemelte: a háborúnak és az elhibázott szankciós politikának is

súlyos következményei vannak a migrációval kapcsolatban is.    

Ezek közé sorolta, hogy számos afrikai országba nem jut el a korábban rendelkezésre álló ukrán és orosz búza, így százezrek, milliók indulhatnak útnak az éhínség elől menekülve. Másrészt az embercsempész bandák és a migránsok is könnyebben juthatnak fegyverhez, valamint a bevándorlók számának növekedése – a tavalyi év hasonló időszakához mért százezer körüli helyett számuk már meghaladta a 235 ezret – miatt a terroristák megjelenése is veszélyt jelent.    

Bakondi György a határzár erősítését fontosnak nevezve közölte: a tömeges illegális bevándorlást megállítani műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 05. 22:50
Ha két hét múlva is ennyi migráns lesz a Vajdaságban, adja be a felmondását.
sorivo4
2022. november 05. 22:47
Vagy takarítsa el a Vajdaságból a migránsokat, akik a magyar határátkelésre várakoznak. Mert esélyét látják annak.
sorivo4
2022. november 05. 22:42
Ha nem tudja ellátni a feladatát, most mondjon le.
sorivo4
2022. november 05. 22:41
Bakondi úr alatt nagyon rezeg a léc, amíg ezek itt vannak és reménykednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!