Bakondi: Egyre erőszakosabbak a migránsok és az embercsempészek

2022. november 19. 22:31

Magyarország 2015 óta őrzi a déli határt, ennek összköltsége elérte az 1,6 milliárd eurót, ennek 1 százalékát térítette meg eddig az EU – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-ben.

2022. november 19. 22:31
null

Jelentős változás történt a migránsok és az embercsempészek viselkedésében, egyre erőszakosabban lépnek fel – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Bakondi György hangsúlyozta: ez az erőszakos fellépés nyomatékosítja azt a magyar kormányzati álláspontot, hogy nem menekültek, nem felelnek meg a menekültté nyilvánítás kritériumainak azok, akik erőszakosan, bűnözők segítségével, okmányok nélkül, tisztázatlan célból próbálnak bejutni az Európai Unióba.

Az erőszakos fellépés tipikussá vált a magyar határon, a balkáni útvonal többi országában, de a spanyol határon is tapasztalják - ismertette. Kifejtette: 2015 óta nincs változás az EU migrációs politikájában, nem támogatják azokat az intézkedéseket, amelyeket egyes nemzetállamok a határaikon megtesznek. Ugyanakkor az utóbbi időben már uniós tisztségviselők is beszélnek arról, hogy az

emberkereskedelem és az embercsempészés ellen fel kell lépni.

Felidézte, hogy a közelmúltban megtartott magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozók központi témája az illegális migráció elleni közös küzdelem volt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte: az uniós belső határforgalom ellenőrzésének visszaállítása helyett a külső határok megerősítése a megfelelő megoldás. Magyarország 2015 óta őrzi a déli határt, ennek összköltsége elérte az 1,6 milliárd eurót, ennek 1 százalékát térítette meg eddig az EU – mondta Bakondi György.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 20. 16:45
ideje loni aki betor az Orszagunkba!
nempolitizálok
2022. november 20. 14:42
Az idióta libbantak jóvoltából beszorultunk egy helyzetbe, nyilvánosan hivogatják be a migránsokat németek, svédek, franciák, stb., ezzel az indokkal a határt védő országokat nem is segítik, sőt baszogatják, miért nem engedik be a migránsokat. Aztán ha beengednénk, basznák ide vissza az összeset, hogy de innen jöttek. Valahol mi is képmutatók vagyunk, persze mi a libbantak miatt, kényszerből. A határt nyilván nem tudjuk 100%-san megvédeni, csillagászati összegekbe kerülne. Ezért kibaszunk a németekkel, osztrákokkal, pont azokkal, akik a legjobban sírtak 2015-ben, hogy migránsokat szeretnének és akik miatt a migránsok egyáltalán elindulnak. Nem lövünk, így a libbantak annyira nem mászhatnak ránk, viszont ezt a migránsok is tudják, most már ők lőnek. Amúgy ha lelövik az első határőrt, azért ki lesz a felelős?
Ati Papa
2022. november 20. 14:17
Az alapvető probléma az, hogy már nyolcmilliárd ember él a földön. Sokan Afrikából jönnek és India, Banglades, stb. még el sem indult. Európa népessége fogy. Az ország azé, aki tele szüli. Ha a dolgok így haladnak egyszer csak visszajut az emberiség a gyűjtögető, vadászó életmódhoz, mivel az új honfoglalók sem dolgozni, sem tanulni nem akarnak. Orbán Viktor már feltette a kérdést a bevándorlókkal kapcsolatban: Babot együnk, vagy kebabot? Sajnos ha a továbbiakban is a mostani langyos visszakisérgetés marad úgy járunk, mint az oroszlán a gnú csordával. Ha nem áll félre eltapossák.
istvanpeter
2022. november 20. 10:43
De a java még csak ezután jön, amikor néhány évtized múlva majd milliók és milliárdok fogják ostromolni Európát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!