Tovább drágul a parkolás Budapesten

2022. október 27. 18:53

Több budapesti kerületben is emelkednek a várakozási díjak.

2022. október 27. 18:53
null

A közgyűlés 29 igen szavazattal, egy ellenszavazattal módosította a parkolási rendeletet, ennek alapján a II. kerület kezdeményezésére január 1-től "C" várakozási övezetbe sorolják a Gábor Áron utca - Szilágyi Erzsébet fasor - Lotz Károly utca - Pasaréti út - Gábor Áron utca - Pusztaszeri út (beleértve a Felső Zöldmáli szervizútszakaszát is) - Alsó Zöldmáli út - Pusztaszeri út - Csejtei utca - Józsefhegyi utca - Szemlőhegy utca - Áldás utca - Eszter utca - Alsó Törökvész út - Bimbó út - Alvinci út - Lévay utca - Fillér utca - Lórántffy Zs. utca - Hermann Ottó utca - Radna utca - Pasaréti út által határolt területet, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint "B" várakozási övezetbe sorolják a Szépvölgyi út 52-66 szám alatti szakaszokkal körülhatárolt területet.

László Imre XI. kerületi polgármester kezdeményezésére az Etele tér környéke - a bevásárlóközpontra tekintettel - a "D" vezetből "C" övezetbe került át, így ott a parkolás óránként 100 forinttal kerül majd többe. Erre - mint írták - azért van szükség, mert a bevásárlóközpontban magasabb a parkolási díj, mint a közterületen, így a közterületi telítettség a lakossági várakozást nehezíti.

A VIII. kerületben pedig megemelik a Rákóczi téri mélygarázsban alkalmazott várakozási díjakat, mert az ottani parkolás fele annyiba kerül, mint a környező közterületi várakozóhelyeken. Döntöttek arról, hogy a Margitszigeten nem lesz érvényes az ingyenes közösségi autóbérleti várakozás és arról, hogy a megfelelő döntések előkészítése után a Kelenföldi P+R parkolók őrzött, fizetős P+R várakozóhelyként működjenek.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. október 28. 13:25
Butapest valasztott baloldalt ! most szophat !
MZperXXL
2022. október 28. 00:30
A balosok csak szipolyozni tudnak.
bucka
2022. október 28. 00:11
Budapest az ára a fidesz 2/3-nak. Igy megmutathatják, hogy mit tudnak. Ha nem jutnának hatalomhoz, előbb-utóbb mindenki beszopná a hazugságaikat és ha egyszer közel jutnak a húsosfazékhoz többet nem eresztik el.
Bic441
2022. október 27. 23:24
Akinek van pénz több 10 milliós autóra legyen pénze azt valahol parkoltatni is. Ha tetszik ha nem ez így van. Kurva nagy Fideszes faszfejek nézzétek meg kecskemétet ott mi a helyzet? Ott rendben van? Fröccsög a szar belőletetek mint a cigánykirályból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!