Látványos erősödésnek indult a forint

2022. október 14. 10:23

Az MNB óriási, 17-18 százalékos kamatot jelentett be.

2022. október 14. 10:23
null

Magyar Nemzeti bank Monetáris Tanácsa pénteken 8 óra 45 perctől 950 bázisponttal 25 százalékra emelte a kamatfolyosó felső szélét, az egynapos fedezett hitel kamatát, az eddigi 15,0 százalékról. Az 1 hetes fedezett hiteleszközét felfüggesztette a jegybank – közölte a monetáris tanács pénteken.

Azt is megjegyezték, október 14-től egynapos (T/N) FX-swapeszközt, valamint egynapos (O/N) betéti gyorstendert hirdetnek meg napi rendszerességgel az eddigieknél magasabb kamatszinteken.

Virág Barnabás MNB-alelnök közölte azt is: az év végéig a jegybank biztosítja az energiaszámla kifizetéséhez szükséges deviza döntő részét. Ezzel a piacról kiveszik az energiaimporthoz köthető devizaigényt. Ez a mai naptól elindul, az MNB felveszi a kapcsolatot az energiaimport meghatározó szereplőivel.

Szárnyal a forint 

 A jegybank bejelentései után a forint azonnal erősödésbe kezdett.

Az euróval szembeni jegyzések a 417-es szint alatt is megfordultak.

Péntek reggel még a 429-es szint felett voltak az euróval szembeni jegyzések, mostanra pedig már a 417-es szint alatt járunk. Ezzel 12 egységet szárnyalt a hazai fizetőeszköz.

(MTI, Portfolio)

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ericco
2022. október 14. 11:32
Matolcsyek shortolasra keszulnek. Akinek van egy kis penze, az kovesse peldajukat, par nap alatt akar 5%-t is kereshetnek.
48saxon
2022. október 14. 11:18
"Virág Barnabás MNB-alelnök közölte azt is: az év végéig a jegybank biztosítja az energiaszámla kifizetéséhez szükséges deviza döntő részét. Ezzel a piacról kiveszik az energiaimporthoz köthető devizaigényt. Ez a mai naptól elindul, az MNB felveszi a kapcsolatot az energiaimport meghatározó szereplőivel." Ez a lényeg. Ezt Zsiday Viktor is javasolta itt: https://hold.hu/holdblog/magyar-devizatartalek-forint-inflacio-jpmorgan-monetaris-politika-zsiday-viktor/
foldizs
2022. október 14. 10:42
"Szárnyal a forint" "Az euróval szembeni jegyzések a 417-es szint alatt is megfordultak." :D :D :D Már a 417-nek kell örülni?
Cserna János
2022. október 14. 10:38
Ez rámutat arra is, hogy folyamatos a forint elleni spekuláció. Most ezt megdrágította a MNB. Sajnos, sokba kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!