Navracsics Tibor: Én vagyok a garancia, hogy az antikorrupciós intézkedéseket be is tartjuk

2022. október 12. 17:38

Az operatív programok és a helyreállítási alap pénzei sokat segíthetnek abban, hogy ne legyen brutális a gazdasági visszaesés – nyilatkozta a területfejlesztési miniszter a Szabad Európának.

2022. október 12. 17:38
null

Valóban vállalta a kormány, hogy 2026-ban a pedagógusbérek elérik a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát – nyilatkozta a Szabad Európának Navracsics Tibor. A területfejlesztési miniszter azt is elmondta, a kondicionalitási eljárásban már nem folynak tárgyalások, ott már teljesítjük a vállalásainkat.

Az Európai Bizottság szeptember közepére elfogadta az általunk tett 17 vállalást,

ezek legjelentősebb pontja az Integritás Hatóság létrehozása és ehhez köthetően az Antikorrupciós Munkacsoport megalakulása. Most állnak fel az intézmények,november közepén az Integritás Hatóság, december közepén az Antikorrupciós Munkacsoport.

Navracsics kijelentette, az Európai Unió többéves költségvetéséhez kötődő kohéziós pénzek felhasználását célzó operatív programokat már benyújtottuk, folyik ezek értékelése, és a partnerségi megállapodás aláírásának előkészítése. Az év végéig megköthető ez a megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy az operatív programok előtt megnyíljon a finanszírozás.

A helyreállítási alapnál a nemzeti fejlesztési terv finomításának utolsó fázisában vagyunk – közölte a miniszter. Itt a feladat az, hogy még az idei évben lehetőség szerint még a tanács elfogadja ezt. Abban bízik, hogy ez is megtörténik november végén, december közepén.

A miniszter elismerte, hogy a helyreállítási alappal kapcsolatos tárgyalásoknál a bizottság fölvetette már, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségének erősítésével kapcsolatban vannak még észrevételeik, most folyik annak beazonosítása , hogy mik is ezek konkrétan.

A Szabad Európa megkérdezte a minisztert, mi a garancia arra, hogy az antikorrupciós intézkedések nem maradnak papíron, miután több civil szervezet megfogalmazott ilyen félelmeket. A miniszter azt mondta, ezek a törvények el vannak fogadva, hatályba fognak lépni, és végre is fogjuk hajtani őket. 

Navracsics úgy véli, az operatív programok és a helyreállítási alap pénzei sokat segíthetnek abban, hogy ne legyen brutális a gazdasági visszaesés.

Nyitókép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Hófehér gazdaság felé - Korrupciós helyzetkép Közép-Európában elnevezésű konferencián Budapesten, a Néprajzi Múzeumban 2022. október 11-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. november 11. 12:54
Én vagyok a garancia xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD - csak nem te vagy a főnök, seggfej xDDDDDDDDDDDDD
Belakiss
2022. október 13. 08:00
Te vagy? Akkor megnyugodtam.
Pierre
2022. október 13. 00:37
navracsics tibor: Én vagyok a garancia.. Az akkor egy fabatkát sem ér.
brekker
2022. október 13. 00:21
Az összes megszálló fegyvereiket odadták Ukrajnának, de majd velük szállnak meg minket, II. Ukrán front.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!