Olasz lap: Magyarország egy láncra vert demokrácia

2022. október 15. 13:41

Giorgia Meloni számára azonban „Orbán egy úriember, aki az alkotmány szabályai szerint többször is megnyerte a választásokat”. 

2022. október 15. 13:41
null

A La Repubblica elemző cikket készített Orbán Viktor politikai rendszeréről. Az olasz lap azt írja: Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei párt elnöke szerint

Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a magyar nép szavazta meg, és ez elég. 

Meloni számára „Orbán egy úriember, aki az alkotmány szabályai szerint többször is megnyerte a választásokat”. 

„Orbán Viktort negyedszer »koronázták meg« miniszterelnökké”

A lap idézi Lukács Csabát, a Magyar Hang igazgatóját, aki szerint „Magyarországon nem börtönöznek be újságírókat, mint Törökországban, nem ölik meg őket, mint Oroszországban, de a pluralizmust tekintve gyakorlatilag ugyanaz az eredmény. Orbán Viktort negyedszer »koronázták meg« miniszterelnökké tavaly tavasszal a választásokon, amelyeken az

Lukács Csaba szerint „az orbáni Magyarországon van a KESMA-palota, amely Budapest belvárosából száz százalékig a Fideszhez hű médiabirodalmat működtet”. A kereskedelmi média a klasszikus reklámbevételi modell helyi változatát követi, mert itt a fő hirdető az állam.

„Az állam soha nem vásárol hirdetési felületet oldalainkon” – ezt már Szigeti Péter, a 24.hu portál vezetője nyilatkozta a lapnak, amely megjegyzi: a napi 900 ezer felhasználójával a 24.hu igencsak látogatott fórum, mégsem javasolta a kormány a független médián keresztül kézmosást vagy maszkviselést még világjárvány idején sem. 

A portál szerint az ilyen esetek miatt is nyilatkozott úgy a luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn Magyarországról, mint „láncra vert demokráciáról”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. október 16. 09:50
Én rosszabb lennék mint Orbán Viktor. Minden pillanatban itthon és nyugaton harcolnék hogy mélyen tiszteljék a magyarok akaratát az 54%-kot. Aki nem tiszteli az a magyar nép ellensége és ezt saját akaratukból válasszák. Az 54% emlegetése biztos nem tetszik nekik de emlékeztetni kell őket 2-3-4-5-6-7-8-9%-ra hogy ne tevesszék el a szerepüket.
Innogreen23
2022. október 16. 07:52
Megpróbálom összefoglalni: Szóval, miután az állam nem hirdet a 24.hu-n, ezért nincs demokrácia Magyarországon. Aztaaaaa. Megpróbálom értelmezni: nem megy. Megpróbálok konklúziót levonni. Csak nekem nem megy, ergo hülye vagyok. Magyarország kétharmadának nem megy, ergo mindenki hülye. Avagy mi normálisak vagyunk és ezek a zigóták a hülyék. Hát mindenki döntse el....
Reszelő Aladár
2022. október 16. 01:02
Azt hittem a hirdető a kattintások száma után fizet, de ezek szerint a demokrácia nem ettől függ.
simonvitéz
2022. október 15. 21:23
Pontositsunk: olasz 'kommunista' lap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!