„Utcára hát, magyar!” – buzdít a szemkilövetés évfordulóján Gyurcsány

2022. október 23. 13:49

A bukott miniszterelnök szerint „hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét”.

2022. október 23. 13:49
null

„Van, aki Nagy Imre szemüvegén keresztül tekint vissza a felszabadító majd véres napokra, van, aki inkább Mindszenty Józsefhez igazítja iránytűjét” – idézett a Nyugati Fény Gyurcsány Ferenc október 23-i ünnepi beszédéből. A DK elnöke szerint

a mai magyar kormány szuverenitásért harcol ott, ahol önrendelkezés van és szabadságot hazudik ott, ahol önkány van. 

Gyurcsány beszédében kifejtette: ember emlékezet óta ez az első kormány, amely a konfliktust keresi a nyugattal. „Az a kormány, amelyik nem biztosítja a szabad szó jogát, a szabad sajtó jogát, a szabad egyházalapítás jogát, az nem a nemzet szabadságát, hanem a hatalom önkényét hozza el” – fejtette ki a Demokratikus Koalíció első embere, aki kitért Mindszenty bíborosra is beszédében. Szerinte az érsek konoksága, állhatatossága közismert, és

Utcára hát, magyar!

„1956 szabad, szuverén Magyarországért küzdött. Az a harc elbukott. A mai kormány önrendelkezésért kiállt, amikor szuverének vagyunk, és szabadságot hazudik az önkény közepette. Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét. Küzdelmünk erkölcsi, történelmi forrását leljük meg 1956-ban, amikor a mai rezsimmel fordulunk szembe. Küzdelmünk a szabadság, a demokrácia, az európai Magyarország küzdelme. Utcára hát, magyar!” – írta a Facebook-oldalán közzétett videójához Gyurcsány Ferenc.

Lovasroham, könnygáz és gumilövedék - amikor Gyurcsányék meggyalázták a demokráciát

Furcsa kísérletbe fogott Friderikusz Sándor: podcast-oldalán sorra rakja ki az őszödi beszéd kiszivárgását, illetve az abból kerekedő botrányt „megmagyarázó" 2006-os egykori tévéműsorait.

Nyitókép: Facebook

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2022. október 25. 05:22
Ez az értelmi szinted, menj vissza Ukrajnába harcolni!
Jedi
2022. október 24. 13:52
A Gyurcsány család épp eleget tett a mgyarokért.. rászolgáltak egy kiutasitásra az országból.. na ezért tüntetnék én is
kovászos cipó
2022. október 23. 22:54
A kurva anyját ennek a mocskos, hazug, aljas disznónak!
túlfizetett közmunkás
2022. október 23. 20:13
Gyurcsány a vezérünk, senkitől nem félünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!