Tóta W. Árpád a pedagógussztrájkról: A tüntetők 2016-ban is megmondták, pártokkal nem közösködnek

2022. október 14. 13:21

A publicista szerint azóta sem lett „semmi sem jobb”.

2022. október 14. 13:21
null

Tóta W. Árpád publicista egyik legutóbbi közösségi oldalán közzétett bejegyzésében az elmúlt hetek pedagógusdemonstrációira reflektált.

„Csak a pártok rá ne telepedjenek! Így nem kell attól tartani, hogy a megszomorított tanárok, diákok és szülők egyszer csak azt mondják, ők legközelebb inkább másra szavaznak” – kezdte a cikkéhez fűzött kísérőszöveget Tóta W..

Hiszen ez egy csomó kellemetlenséget jelent: munkanélküliséget, elszámoltatást, börtönt – ki mit intézett magának” – hívta fel a figyelmet.

„Ki kell fárasztani őket, esetleg betömni a szájukat valamivel mára, aztán egyenként levadászni a hangadókat„

„A legjobb, ami történhet velük, ha helyből depolitizálják az eseményt maguk a kárvallottak. És azt mondják, hogy ehhez pártoknak, politikának nem lehet semmi köze. Ja, akkor jól van – törli le a homlokáról a verejtéket csiga és malac egyszerre. Nincs veszély. Ki kell fárasztani őket, esetleg betömni a szájukat valamivel mára, aztán egyenként levadászni a hangadókat” – folytatta a publicista.

„A legszomorúbb, hogy ez megtörtént már nem egyszer, hanem sokszor. Konkrétan a tanárokkal is.

A tüntetők akkor is megmondták, hogy pártokkal ők nem közösködnek. Mit értek el? Kaptak egy Nemzeti Pedagógus Kart, élén egy kerti törpével, aki aztán addig egyeztetett és koordinált, hogy most itt vagyunk megint, az utcán. És semmi sem lett jobb” – emlékeztetett Tóta W. Árpád.

Tóta W. Árpád gondolatmenetére Hont András is reagált.

Az újságíró szerint Tóta W.-nek „bizonyos szempontból teljesen igaza van”.

Hont hozzátette,

Apró szépséghiba, hogy most volt a választás. Ami persze részben azért alakult úgy, ahogy, és azért nem tudnak a jólkellszavazni-zsolozsmázók mit kezdeni az eredményével, mert két szempontot képtelenek figyelembe venni” – olvasható a bejegyzésben.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitóképen egy korábbi pedagógussztrájk: Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2022. október 16. 07:17
Ez egy kamu, nem pedagógus tüntetés! Már megint a tanárok egy kis része ágál, ( jobbára csak a bal oldali vezetéső városokból, a többi meg nem. Ugyan. Egy vidéki cváros hat középiskolájából, min dössze egy iskola tanárainak a 60%-a áll ki a tüntetések mellett, míg a többi iskolákból 1 ( ! ) azaz egy tanár vesz részt a ramazuriban, a PDSZ szerint! Ja s természetesen vérlibsi az az egy iskola is!
amca
2022. október 15. 19:49
Te Tü Walagh Árpád. Nomenest omen.
gyaloggos
2022. október 15. 11:09
S MÁR tisztán látszik, NINCS egy szakmai képviseletük, akikkel KORMÁNY részéről komolyan tárgyalni tudnak! HÁT ki képviselnek ezek a hangadók? A DK-t, ez már mindenki számára világossá válhatott!
gyaloggos
2022. október 15. 11:05
ÖSSZE-VISSZASÁG, pontosan olyan, mint az ÖSSZEVISSZA-FOGÁS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!