Új módszer? „Büntető fényezéssel” leckéztetett egy autós az M1-esen (videó)

2022. október 11. 10:20

Rendkívül erős reflektorral világított hátra a mögé érkezőnek egy autós az autópályán.

2022. október 11. 10:20
null

A Bp-i Autósok közössége oldalán megjelent „büntető fényezés” jelzővel ellátott videó egy újfajt törlesztésnek tűnik. A felvételen az látszik, hogy platós autó sofőre először kicsit fékez, majd kicsit később bekapcsolja a kocsija hátulján lévő erős fényű lámpákat.

Az oldalon megjegyzik a büntetőfékezések után remélhetőleg nem egy új műfaj született, hogy az autósok egymást veszélyeztetve leckéztessenek az utakon.

Nyitókép: YouTube

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. október 11. 19:48
Azért a történet onnan indul, hogy jött ez a fasz (a videós) és levillogtatott mindenkit.... Őőőő. Most akkor sajnáljam a parasztot?
kulszek
2022. október 11. 17:31
Vigyázat, a szabályok országonként változnak. Van olyan ország ahol kötelező jobbra tartani mindenkor és mindenhol. Máshol útszakaszonként elvárt, mint a megengedett sebesség is. Semmi nem fontosabb mint a közlekedők biztonsága. Nem szabad senkit veszélybe sodorni! Figyelembe kell venni azt is hogy helybéliek, akik ismerik az utat néha sietnek, munkába, stb. Hadd menjenek. El kell engedni. Viszont ők is meg kell hogy értsék hogy aki sok órányit töltött vezetéssel az már fáradt és a reflexei már nem olyan jók mint a frissen autóba ugrónak! Nem szabad nyomakodni! Én azoknak akik túl közel jönnek mögém előzéskor, a ködlámpát szoktam felgyújtani. Nem szabályos, de hatásos (vakító fényszórók ellen is). Segít figyelmeztetni hogy "túl közel jöttél Öcsi, veszélyes neked is és nekem is". Természetesen az első adandó alkalommal kikapcsolom és elengedem az illetőt. Legyünk előzékenyek! Csak a zéró baleset az elfogadható!
Akitlosz
2022. október 11. 16:29
Aztán meg nem ártana már a forgalmas autópályákat M7-es, M1-es kétszer 3 forgalmi sávosra szélesíteni Balatonaligáig, Győrig. Akkor tudnának a kamionok is előzni kamiont, s a legbelső sávban mindig tudnának a személyautók és a kotorok 130 km/h-val közlekedni. Aki a belső sávból kiáll a külsőbe a kamionok közé ő jó időre kiírta magát a haladásból. Nem egyhamar tér vissza. Ezért nem teszik az autósok.
Akitlosz
2022. október 11. 16:15
Kár, hogy nem látszik sebességmérő a képen. A filmet készítő egy notórius gyorshajtónak tűnik, úgyhogy a világon semmi joga nincsen felháborodnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!