Így hangzott a „Piros volt a paradicsom” Szakcsi Lakatos Béla előadásában (videó)

2022. október 02. 14:34

A „kampánydal” a Magyar Zene Házának átadóján csendült fel.

2022. október 02. 14:34
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vasárnap hajnalban elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar jazz ikonikus alakja.

Januárban a művész akkor kapott nagyobb médiafigyelmet, mikor a Magyar Zene Házának ünnepélyes átadóján a hivatalos előadását követően egy rövid időre még visszalépett a zongorához, és eljátszotta a tavasszal már-már „kampánydallá” előlépett „Piros volt a paradicsom” kezdetű nótát. 

„Miért nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?”

A Petőfi-életműdíjas, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla pár nappal az átadó után kifejtette a véleményét„Piros volt a paradicsom, nem sárga” dallamának elzongorázása körül kialakult kisebb belpolitikai botrányról. A Józsefváros újságnak elmondta, hogy viccelni akart a dallam eljátszásával. 

Az interjú végén hozzátette, hogy a fiaitól tudta meg, mennyi gyűlölködő komment érkezett az előadásra. Ezzel kapcsolatban aláhúzta „én már 79 vagyok, nemsokára meghalok, miért nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?”

A rendhagyó előadásról készült felvétel Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán is megjelent.

A videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbanegynagygeci
2022. október 02. 20:45
Megdöglött egy fideszes mocsok, maradt még. Lapozzunk.
abódezs
2022. október 02. 19:53
Nyugodjon békében. Ez egy jó geg volt, bár nem emiatt kellene rá emlékezni. Degradaló ilyen életműből épp ezt kiemelni. Lehet, a Mandi szerkesztői nem is ismernek mást a munkásságából...
olajfa1
2022. október 02. 19:03
VILÁGSIKER LETT!
Dr Bubo
2022. október 02. 17:24
Tavaly aug. 20-án láttam és hallottam a Mándoki Soulmates koncerten. Menő volt! Hiányozni fog! Nyugodjék békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!