Vaclav Havel-díjra jelölték a családvédelmi népszavazást „megbuktató” civil szervezeteket

2022. szeptember 13. 17:45

Az Amnesty Intenational Magyarország és a Háttér Társaság is óriási megtiszteltetésként értékelte a jelölést.

2022. szeptember 13. 17:45
null

„Óriási megtiszteltetés érte a kormány homofób és transzfób propaganda-népszavazását megbuktató civil szervezeteket” – írta meg a Háttér Társaság. A Társaság a cikkében idézte az Amnesty International Magyarország igazgatóját is, aláhúzandó a civil szervezetek civilségét: 

és igent egy szabad, nyitott és boldog országra. Közös sikerünk, hogy megbukott a propaganda-népszavazás, ami egy újabb bizonyíték arra, hogy együtt komoly sikereket tudunk elérni” – mondta Vig Dávid.

A Háttér Társaság ügyvivője is nyilatkozott, Dudits Luca szerint nagyon megtisztelő egy listán szerepelni a másik két jelölttel.

A díjról

A Václav Havel-díjat a Václav Havel Könyvtárral és a Charta 77 Alapítvánnyal együttműködve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése ítéli oda évente az emberi jogok védelméhez rendkívüli mértékben hozzájáruló embereknek vagy civil szervezeteknek.

Röviden megjegyzem

Három és fél millióan szavaztak nemmel a kérdésekre a gyermekvédelmi népszavazás során. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Háttér Társaság Facebook-oldala

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. szeptember 15. 16:46
Havel is csak egy büdös zsidó volt! Ahogy Csehszlovákia elnöke lett, azonnal sietett Németországba, bocsánatot kérni a csehországi 3,5 milliónyi német deportálása miatt (ami rendben is van), de a magyarokkal szemben ugyanezt nem tette meg! Egyébként meg mind a mai napig sem senki!
HGyulaP
2022. szeptember 14. 10:50
És Vasek ezt tudja?
ZeroTadpole8073
2022. szeptember 14. 09:30
Civilek? Sohasem voltak. Ezek abból élnek(nagyon jól), hogy "civilek".
vizike
2022. szeptember 14. 08:19
Kívánom ezeknek az embereknek, hogy ennél nagyobb örömük a büdös életben ne legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!