Továbbra is tagadja bűnösségét Czeglédy Csaba

2022. szeptember 15. 15:00

Biztos, hogy idén nem hoznak ítéletet a DK-s ügyvéd ellen az „Ördög ügyvédje” ügyben indult büntetőeljárásban, amelyben a bíróság márciusban büntetővégzéssel bűnösnek mondta ki Czeglédyéket.

2022. szeptember 15. 15:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Miközben a Borkai Zsolt, korábbi győri polgármesterről készült szexvideó ügyében a Győri Járásbíróságon az egyik vádlott beismerő vallomást tetta Veszprémi Járásbíróságon ma megkezdődött a Czeglédy Csaba és társa ellen indított büntetőper, az „Ördög ügyvédje” ügyben – tudta meg a Mandiner. 

Ahogy lapunk korábban beszámolt róla, a szombathelyi DK-s politikus márciusban a bíróság,

tárgyalás megtartása nélkül meghozott büntetővégzésben egymillió forintos, míg társát ötszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte,

személyes adattal visszaélés vétsége miatt.

A Fővárosi Főügyészség tavaly októberben emelt vádat a DK-s ügyvéd, és társa ellen, kilenc rendbeli, különleges személyes adattal visszaélés miatt. Az ügyészség szerint ugyanis Czeglédyék voltak azok, akik a 2019-es önkormányzati választások előtt nem sokkal nyilvánosságra hozták a Borkai Zsolt volt fideszes győri polgármesterről készült szexuális tartalmú felvételeket. 

A vádirat alapján a különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videó felvételek nyilvánosságra hozatalával a vádlottak jelentős érdeksérelmet okoztak az érintetteknek. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel,

az ügyvéddel szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjanak ki.

A DK-s politikus végi tagadta, hogy ő lenne az Ördög ügyvédje, azaz ő állna a felvételetek közlő blog mögött. 

Az ügyet a bíróságok egymásnak dobálták, míg végül az Veszprémben kötött ki, amely meghozta az idézett végzést. Czeglédy azonban nem nyugodott bele a döntésbe és tárgyalás megtartását kérte, melyre az eljárási törvény szerint lehetősége van. A bíróság tájékoztatása szerint a keddi előkészítő ülésen

a vádlottak továbbra is tagadták a bűnösségüket.

A felek ezzel együtt bizonyítási indítványokat terjesztettek be és kezdeményezték egyes bizonyítékok kirekesztését. Ezekre, valamint a vádlotti tagadásokra tekintettel bíróság tárgyalást tűzött ki az ügyben, melynek időpontja 2023. február 2.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. szeptember 16. 12:35
"Továbbra is tagadja bűnösségét Czeglédy Csaba" Nem számít. Az eljárás legyen tisztességes.
anaconda
2022. szeptember 16. 09:50
Ezt nem értem! Amíg tagad, addig nem fogják elítélni? Azt várják, hogy beismerő vallomást tegyen? Akkor meg talán el is engednék, mert egy szavahihető, becsületes ember. Mikor kerül már rács mögé? Semmilyen pernek nem szabadna pár hónapnál tovább tartania. Ha nincs ellene elég bizonyíték, akkor engedjék szabadon. Ha meg van, akkor ítéljék el! Meddig szarakodnak még?
Tiszafa
2022. szeptember 15. 18:33
Már rég fel kellett volna akasztani!!
csulak
2022. szeptember 15. 17:22
Budahazy bortonben, de Czegledy aki 6 milliardot lopott a diakoktol az szabadlabon dozsol a milliokban ! Ez a amgyar birosag !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!