Szofisztikált aloha ing, lezser sapka és sármos borosta – Orbán Viktor nyári szettjeit elemeztük szakértővel

2022. szeptember 02. 18:00

A nyári szünetnek vége, a politikusok szabadsága is lejárt; a miniszterelnök tegnap a közösségi oldalain posztolta, hogy „visszatért a gyárba”, és ma már ülésezett is a kormány. Az elmúlt hetekben azonban Orbán Viktor nyaralós képei tartották lázban az internet népét – most Kovásznai Andrea stílustanácsadóval elemezzük a kormányfő nyári időszakban viselt outfitjeit.

2022. szeptember 02. 18:00
null
Szalai Laura
Szalai Laura

„Az elmúlt évek viseleteit nézve egyre inkább egyfajta nyitottságot látok a miniszterelnöknél. Azért is kapott ekkora figyelmet, mert nem kiszámítható az öltözködése. Korábban sokan pont az izgalmat hiányolták a megjelenéséből, de idén változott a helyzet,

– fogalmaz a Mandinernek Kovásznai Andrea.

A stílustanácsadó megjegyzi, a lapos sapka kifejezetten stílusos viselet, könnyen beilleszthető a mindennapi farmer-póló jellegű, de akár egy elegánsabb öltözékbe is. A kormányfő szerinte jól választott a semleges színnel, és az összkép egy átgondolt, mégis lezser hatású, nem tolakodó megjelenésről árulkodik.

A magyar Belmondo

Andreának egyébként először egy ismerőse küldte át az egyik borostás képet, amin első ránézésére azt gondolta, hogy Belmondo szerepel. „Nem volt rajtam szemüveg, csak útközben megnyitottam az üzenetet, és a kép alatt annyit láttam, hogy »szerinted?«”.

Persze nagy volt a nevetés, de a lényeg, hogy számomra pozitív hatást keltett, most először láttam a kormányfőt sármosnak” – idézi fel.

A szakértő hangsúlyozza, a politikusok öltözködése hozzátartozik a politikusi imázshoz. „A hitelesség a bizalom alappillére, a legnagyobb érték a politikában, ezért nagyon fontos odafigyelni a részletekre, mert egy apró hiba egy pillanat alatt tönkre teheti a politikusról kialakított képet” – mutat rá.

Mint mondja, a nyaralásnál a politikus is ember, ilyenkor nem az a fontos, hogy mennyire jól öltözött akár egy miniszterelnök.  „A lazaság teljes mértékben megengedett a pihenés ideje alatt, a fő szempont a kényelem” – hívja fel a figyelmet. Andrea szerint bár most sokan támadják Sanna Marin finn miniszterelnököt a bulizási szokásai miatt, az ő esete is felhívja a figyelmet: fontos, hogy tiszteletben tartsuk, a politikusoknak is van magánéletük, szabadidejük, amikor pedig azt viselnek, amiben jól érzik magukat.

A hawaii ing mindent visz

Visszatérve Orbán Viktor idei szettjeire, természetesen nem maradhat el

elemzése sem. „Én már láttam ennél sokkal merészebb darabokat is, például olyat, amelyiken a nagy pálmalevelek alatt szunnyadó tigrisek is megbújtak. A kormányfő által viselt darab egy szofisztikált aloha ing azokhoz képest” – tudjuk meg Andreától.

Hozzáteszi, a hawaii ing népszerűsége évek óta töretlen, a turisták nagyon szeretik, jobban viszik egy nyaralás alkalmával, mint egy hűtőmágnest. Érdekességképp a stílustanácsadó elmondja, hogy a Hawaii Királyság meglátta a lehetőséget a ruhadarabban, és saját manufaktúrát indítottak, 1946-ban pedig a honolului Kereskedelmi Kamara döntése alapján az öltöny, nyakkendő és vasalt fehér ing mellett elfogadott üzleti viselet lett a hawaii ing is. 

„Míg nálunk sokak számára a ciki kategória, a tengerentúlon és Ázsiában nagy rajongótábora van a hawaii ingnek.

Egyébként a ruhadarab körüli lázat csak tetőzte, hogy az 1961-es Blue Hawaii című filmben Elvis Presley is virágmintás hawaii inget viselt, és Tom Sellecknek is alapdarabja volt a Magnumban a ’80-as években” –  mondja a szakértő.

Szerinte a miniszterelnök hawaii inges szettjénél jó választás volt a navy blue rövidnadrág is, hiszen az ingben is visszaköszön ez a kék szín, egyedül a cipőválasztásba lehet belekötni, ő a nude, testszínű cipő helyett egy fehér tornacipőt vagy sneakert valasztott volna.

Sok múlik a színeken

Elmaradhatatlan a miniszterelnök által néhány éve, a tusnádfürdői, valamint a kötcsei pikniken viselt, sokakat ugyancsak lázba hozó zöld ing kiértékelése is. Andrea hangsúlyozza, ezek az összejövetelek lazább programok, így ez az ing is belefér, ugyanakkor „ha kielemeznénk a színkarakterét, nem valószínű, hogy ez a zöld a színei között szerepelne. Nem árt, ha a politikusok tisztában vannak a színeikkel. Az ominózus zöld ing harsány volt, vibrált, úgymond „lekommunikált” a viselőjéről, így ő maga háttérbe szorult, ebből a szempontból nem volt jó választás” – mutat rá Andrea.

Úgy véli, egy politikusnál is fontos, hogy a színek, fazonok harmóniában legyenek a személlyel, máskülönben a mondanivalója nem tudja a várt hatást kifejteni. Ha pedig egy politikusnak sikerül megtalálnia saját stílusát, ami a választókkal is képes rezonálni, az nagyon sokat emelhet a népszerűségén.

Képek forrása: Facebook

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sorted87
2022. szeptember 03. 08:12
Így nyalni a seggét ennek a nyomorult törpe cigánynak valami szánalmas :D komolyan ti elé is térdelnétek tátott szájjal :D
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 03. 01:14
Ha valaki öreg és dagadt és 150 cm, abból nyílván nehéz szupermodellt faragni, de attól még lehetne kevésbé röhejes csomagolásban. De az legyen a magánügye, de felesleges túltolni a seggnyalást a Belmondozással és sármosozással. Kb. annyira sármos, mint Magdi anyus a Barátok köztből.
manitowoc
2022. szeptember 02. 21:48
"Ha pedig egy politikusnak sikerül megtalálnia saját stílusát..." Orbán Viktornak ez már négy évvel ezelőtt sikerült. Orbán saját stílusa itt látható: https://assets.4cdn.hu/kraken/7AoZAMaZqfXQFUAKs.jpeg
Sulammit
2022. szeptember 02. 21:47
Minden nyaralóhelyen ilyen mintás inget, sortot hordanak a pasik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!