A Roszatom bejelentette, mikor kezdődik Paks-2 építése

2022. szeptember 07. 11:55

A cég főigazgatója mellesleg méltatta a magyar kormány szerepét az atomerőmű-projekt megvalósításában.

2022. szeptember 07. 11:55
null

Alekszej Lihacsov megnevezte a Paks-2 atomerőmű építésének kezdési időpontját Magyarországon. A Roszatom főigazgatója kifejtette, hogy

a tervek szerint 2023 őszén kezdődik a Paks-2 atomerőmű építése.

Korábban a Paks-2 atomerőmű projekt megkapta az engedélyt a nukleáris blokkok építésére. Lihacsov mellesleg méltatta a magyar kormány szerepét a Paks-2 atomerőmű-projekt megvalósításában.

„A nukleáris projektek megvalósításában sok múlik az adott ország kormányának álláspontján. Ez mindig egy tárcaközi projekt, mindig nagyszámú szabályozási döntés. A magyar kormány pedig – higgyék el, első kézből tudom – világszínvonalú modell egy olyan nagy ipari projekt, mint az atomenergia megvalósításának hatékonyságát illetően” – mondta a Roszatom vezetője.

Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zataman
2022. szeptember 07. 13:50
Mi van a tervekkel, és ki fogja építeni, tudjuk már? Ha bukott az eddig főnöke a projektnek, ki lesz helyette?
smarton84
2022. szeptember 07. 13:15
Kurva nagy ötlet a szankciók alatt álló ruszkikkal építeni orosz hitelre egy atomerőművet. Soha nem fog megépülni, de legalább addig sokat el lehet lopni, és Brüsszelre horogni (vagy IAEA, vagy ENSZ, vagy bármilyen nem orosz, értsd Soros szervezetet). Ha olyan arcok vesznek részt rajta, mint Süli, garantált a siker XD
kerek erdo
2022. szeptember 07. 13:14
In memoriam Süli János miszer úr. Szép nekrológ, szebb, mint amit a főnökétől kapott :-) Roszatom: " Ez mindig egy tárcaközi projekt, mindig nagyszámú szabályozási döntés. A magyar kormány pedig – higgyék el, első kézből tudom – világszínvonalú modell egy olyan nagy ipari projekt, mint az atomenergia megvalósításának hatékonyságát illetően" Petya: "Én elhiszem, hogy a Paks II. egy nagyon bonyolult dolog. De ennyire nem bonyolult, hogy egy gyerek születésétől második osztályos koráig ne történjen semmi."
nempolitizálok
2022. szeptember 07. 13:13
Pedig az eurolibsik ott akadályozták ahol csak tudták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!