A büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi a „cigánybűnözés” visszaszorítása érdekében Novák Előd

2022. szeptember 09. 13:03

A Mi Hazánk alelnöke szerint az állampolgárok joga fegyverrel is védelmezni saját és embertársaik életét, ezért szükség van a fegyverviselés kiszélesítésére is.

2022. szeptember 09. 13:03
null

Novák Előd a Parlament épületénél pénteken tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi oly módon, hogy

Elmondta: a javaslat előzménye, hogy néhány hete „majdnem megismétlődött a Cosma-gyilkosság”. Nyíregyházán, egy szórakozóhely előtt megkéselték a Betyársereg megyei vezetőjét, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.    

Novák Előd hozzátette: jogszabálymódosítást kezdeményeznek az önvédelem erősítése, a fegyverviselési lehetőségek szélesítése érdekében is. A párt fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, katonáknak, biztonsági őröknek, vadászoknak és sportlövőknek is.   

Szélesíteni kell a fegyveres biztonsági őrré válás lehetőségét és az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselést adna a párt. „A fegyverviselési engedélyezési eljárást pedig decentralizálni kellene úgy, hogy átteszik a rendőrségtől a megyei kormányhivatalokhoz” – tette hozzá.    

– mondta Novák Előd.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajni37
2022. szeptember 11. 17:18
A cigányok létszáma: A legutóbbi népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Kemény féle kutatások és a Magyar Tudományos Akadémia adatai alapján létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalan, mivel bevallásuk szerint is beleszámolták a mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, valamint a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásaira alapoztak, akik a nagyobb költségvetési források miatt szokásos módon minden érintettet duplán számoltak. Csak a félanalfabéta cigányok állitanak mást. Maradjunk a tényeknél.
llnnhegyi
2022. szeptember 09. 15:59
A szigorítás rendben. A fegyverviselés bővítése nem!
Majdmegmondomén
2022. szeptember 09. 15:08
Érdekes, hogy minden világháború előtt megjelent a "sátán képében" a nacionalizmus, így a háború után már előre meg volt írva, hogy ki viszi el a balhét. Azoknak a háborúknak az igaz történetét én nem tudom, de azt látom, hogy most a liberalizmus sodort ebbe a mélységbe... (Ne hagyjuk magunkat provokálni, még akkor se, ha egyébként egyet értünk a felvetés jórészével...)
opht
2022. szeptember 09. 14:50
Ahol a fegyverviselést kiszélesítik, ott nő az elérhető fegyverek száma, és a fegyverrel elkövetett erőszakos cselekmények száma. Ostoba szavazatgyűjtő maszlag, amit tol Novák, de sok hülye már be is ugrott neki. Biztonsági őr bárki lehet, 8 általános elég. Majd genetikai markereket keresnek a felvétel előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!