„Kitartás” – üzeni követőinek a Momentum elnöke

2022. szeptember 08. 20:46

Többen szóvá tették neki, hogy mégis csak így köszöntötték egymást a nyilasok.

2022. szeptember 08. 20:46
null
L. Simon László

„Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, egyben a párt országgyűlési képviselője bejelentkezett az egyszavas üzeneteket a közösségi oldalukra kiíró közéleti személyiségek sorába. »Kitartás« – üzeni követőinek, megspékelve egy kis piros-fehér-zöld lobogóval.

Többen szóvá tették neki, hogy mégis csak így köszöntötték egymást a nyilasok, de ő kimagyarázta magát: »szerintem ennyire vészterhes időkben kitartásra biztatni az embereket nem összekeverendő egy letűnt kor torz eszméjével«.

Nem vitatva az igazságát, de a politikai talentum hiányára is gondolva ide idézem azt a kis bonmot-t, ami a kiváló színészről, Csortos Gyuláról szól. A történetnek több változata is kering, én most azt teszem közzé, amit Révész Tibor jegyzett le a Csongrád Megyei Hírlap 1965. július 10-i számában:

»Amikor a nyilasok Vaszary János színházában valamiféle politikai gyűlést tartottak és meglátták Csortost, aki éppen az esti előadásra érkezett, szónokló vezérük karlendítéssel köszöntötte:

– Kitartás, Csortos testvér!

Csortos flegmával végignézte a szónokot, azután ő is felemelte a karját, és így köszönt vissza:

– Tehetség, édes fiam! Tehetség!«

MTI/Balogh Zoltán

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frank Lovy
2022. szeptember 12. 13:23
Na es?
421ft
2022. szeptember 09. 15:08
Horthy szobra utan nem kellene a nacikrol okoskodnia a barackmagnak!
Agrippa
2022. szeptember 09. 09:09
Hülye, hülyébb, Gelencsér. Az "álomferfi". Na kitartás srácok, anyuka mindjárt küldi a pénzt hétvégére!
Dunhill67
2022. szeptember 09. 08:42
takonykölök...szerintem fogalma sem volt róla,hogy kik használták ezt a köszöntési módot (nem volt ideje megtanulni töriórán vagy ott sem volt),amikor meg rászóltak,jó libsi szokás szerint megpróbálta kimagyarázni....persze,ez IS következmények nélkül marad de a Horthy szobor egy külön irodában az hűha meg na...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!