Testvérháború: újra egymásnak esett az ellenzék Egerben

2022. szeptember 06. 09:09

Új szintre lépett Mirkóczki Zita önkormányzati képviselő és Mirkóczki Ádám polgármester között az ellentét.

2022. szeptember 06. 09:09
null

Szerdára hívott össze informális bizottsági ülést Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselő, ahol a helyi intézményvezetők beszámolhatnak arról, miként érinti őket az energiaválság és milyen következményekkel járna a polgármester által szorgalmazott válságkezelő csomag.

Mirkóczki Zita másodunokatestvére, Mirkóczki Ádám polgármester csomagja lehetővé tenné, hogy időszakosan bezárják a kulturális intézményeket. Az Egységben a Városért Egyesület önkormányzati képviselője azért bírálta a városvezető rokonát, amiért a csomagról való előzetes tájékoztatás elmaradt.

A csőd borítékolható. De ha be kell csődölnünk, akkor csődöljünk be a legjobban: vagyis inkább a város csődöljön be, de a lakosokat mentesítsük a csődtől vagy a csődközeli helyzetektől”

– fogalmazott a polgármester. 

Az Index megjegyzi, hogy a javaslatcsomag tartalmazza, hogy jövőre az egri magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak elengednék az építési adó megfizetését, továbbá 2022. szeptember 1-től december 31-ig minden önkormányzati bérlakás bérlőjét mentesítenék a bérleti díj fizetése alól, valamint a fenti időszakban nem kellene bérleti díjat fizetniük az egri önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokban működő vállalkozásoknak sem.

A forma ugyanaz, mint az ingyenes tömegközlekedésnél: nagy bejelentés a semmiből, majd sajtóturné, aztán a képviselők megzsarolása, miszerint jobban tesszük, ha szó nélkül megszavazzuk”

– közölte Mirkóczki Zita, aki szerint továbbra is lehet rájuk mutogatni, mint Eger szörnyű ellenségeire, ám szerinte „most túl messzire ment a polgármester”.

Az önkormányzati képviselő posztját azzal zárta, unja az átlátszó műbalhét és az egymásra mutogatást. A két politikus kapcsolata azután lett még rosszabb, hogy kevesebb, mint egy évvel az önkormányzati választásokat követően a polgármester leváltotta alpolgármesteri pozíciójából rokonát. 

Eger immár független polgármestere, Mirkóczki Ádám megvált korábbi alpolgármesterétől, a szocialista Mirkóczki Zitától – aki másod-unokatestvére és az MSZP városi elnöke

Nyitókép: Facebook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörös Piranha
2022. szeptember 06. 13:16
Ez jó műsor... Olyan, mint két cigány picsa egymás haját tépve bírkózna az iszapban. A nézőközönség jót mulat....
remi
2022. szeptember 06. 12:15
Egerben folyamatosan ez megy mióta a szivárványmoslék átvette a hatalmat. És már jó ideje a város rovására megy, igen. Nyilván nem véletlen, hogy a bógármester által személyesen megkampányolt jelöltet nemrég az időközin elküldték a szavazók a durvaannyába. https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/06/orosz-laszlone-ibolya-gyozott-az-egri-idokozi-valasztason
választópolgár
2022. szeptember 06. 11:35
Eger kisváros. A városvezetés is családi vállalkozás. Itt mindenki rokona mindenkinek.
vemiko
2022. szeptember 06. 10:07
egy kávét....kis rágcsát ....mehet műsor....csak szegény egriek nem fognak szórakozni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!