Magyar szakszervezetekkel egyeztetett az európai minimálbér-szabályozás bevezetéséről az árnyékkormány

2022. szeptember 23. 15:57

Az árnyékkormány azt javasolja, hogy a minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60 százaléka legyen.

2022. szeptember 23. 15:57
null

A mi politikai kultúránk alapja, hogy egy döntés csak akkor lehet jó, ha azzal maguk az érintettek egyetértenek, így az árnyék-miniszterelnök szerint folytatni kell a párbeszédet, és egy olyan beadványt benyújtani az Országgyűlésnek, amely mögött ott van az Árnyékkormány, a szakma, és minden civil- és szakszervezet is” – olvasható a DK MTI-hez eljuttatott közleményében.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter a mai napon szakmai egyeztetést folytattak a legnagyobb magyar szakszervezetekkel. Az egyeztetésen képviseltette magát a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a LIGA Szakszervezetek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete, az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Bányász Szakszervezet, valamint a Miskolci Autóbusz És Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége – ismertették.

Az elmúlt három év munkájának közös eredménye, hogy

az Európai Parlament döntése értelmében már biztosan lesz európai minimálbér-szabályozás,

ami kötelező lesz minden európai tagállamra – tették hozzá. 

Az árnyékkormány azt javasolja, hogy a minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60 százaléka legyen, de Dobrev Klára azt kérte a szakszervezetektől, mondják el ők, milyen referenciaértékek alapján, milyen számítási módot tartanának helyesnek – áll a közleményben.

Dobrev Klára és Kordás László egyeztetés után tartott sajtótájékoztatóját alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. szeptember 26. 07:32
Össze is ültek a DK-s vének, Hogy milyen nevet adjanak A bolgár tevének, Ők már máskor is Így tevének. És bejött az ötlet, a furmányos, Így lett a teve árnyékkormányos.
Krupp Skya
2022. szeptember 26. 07:25
Árnyék minimálbér, hogy tudjuk milyen karóhoz kell kötni a zebet.
Kristály
2022. szeptember 25. 13:38
Ez milyen szakszervezet ????? A multik szakszervezete???? Vagy a milliárdosok szakszervezete???? A milliárdosok behajtója hogy ez nem munkásszakszervezet az biztos.
Tehetős Totó
2022. szeptember 25. 11:41
Árnyékszékszarvezetekkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!