3000 forint lesz a védettségi igazolvány pótlása, cseréje

2022. augusztus 02. 11:49

Ebből 2000 forint az igazolvány előállítási költsége.

2022. augusztus 02. 11:49
null

A Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete szerint, ami a Magyar Közlönyben jelent meg, a jövőben a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni, ebből 2000 forint az igazolvány előállítási költsége. A díjat Budapest Főváros Kormányhivatal számlájára kell befizetni – írja a HVG.

A rendelet szerint ezt az összeget akkor is meg kell fizetni, ha a kérelmező az igénylést visszavonta, vagy a kérelmét elutasították. Az ismételten benyújtott kérelem esetén a díjat szintén újra meg kell fizetni. A rendelet a kihirdetését követő 31. napon lép hatályba.

Nyitókép: Youtube

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. augusztus 03. 12:50
Valamelyik csókosnak elfogyott a pénze, hát fizetőssé teszünk valamit. Most éppen a védettségi igazolványt. Később a TAJ kártyát, a kotonra meg különadót vetünk ki. "Aki szabni akar, fizessen" felirat lesz a dobozon. "Vége az ingyen szabásnak" a hátoldalon. (Az áru megy gyárilag lyukas lesz a meglepetés végett. Rászabtál Jenő!)
Andilla
2022. augusztus 02. 19:11
Nofene. Olvasva a hozzászólásokat, most többen vannak itt "vírustagadó" "összeesküvés-elmélet hívők", akik szerint ez az egész hülyeség, mint egy éve? Mi történt?
Vasalo
2022. augusztus 02. 18:08
Azért marha érdekes. Szerte Europaban ezt a cetlit vagy ingyen le lehet tölteni a központi adatbázisból, vagy az ember automatikusan megkapja a telefonjára. Nem kell sem fizetni sem foglalkozni az igazolvánnyal. Nem értem miért bonyolitják, söt hozzákötnek egy beteg adminisztrativát - valaki beszedi a pénzt kinyomtatja a kártyát esetleg postázza. Mindez megér az államnak 3000Ftot?
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 02. 18:01
Nem akarom kicserélni, jó ez..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!