A közös gondolkodásnak most kiemelt jelentősége van – Hollik István a Tranzitról

2022. augusztus 24. 16:00

Amíg a baloldalon torzsalkodást látunk, addig mi a Tranzit megszervezésével is teszünk azért, hogy Magyarország megtalálja a legjobb nemzeti válaszokat az előttünk álló kihívásokra – mondta a Mandinernek Hollik István, a rendezvény egyik szervezője, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki maga is vitázik majd Jámbor Andrással, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével. Interjúnk.

2022. augusztus 24. 16:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Miniszterek és államtitkárok is leülnek majd vitázni ellenzéki politikusokkal az idei Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón, amelyet Tihanyban rendeznek meg augusztus 25. és 28. között. Az esemény jelentőségéről kérdeztük Hollik Istvánt, a rendezvény egyik szervezőjét.

***

Melyek lesznek az idei fesztivál központi témái, és melyek lehetnek a legérdekesebb viták? 

Unalomig ismételt balos mantra, hogy Magyarországon nincs demokrácia. Ehhez képest a Tranziton immár sokadszorra fogunk leülni baloldali politikusokkal, hogy egy nyílt, őszinte és nyilvános vitát folytassunk le. Szerintem mindegyik disputa érdekes és hasznos lesz, hiszen az ott elhangzottak alapján

világossá fog válni, hogy a mai, rendkívül nehéz időkben ki milyen jövőt szán a magyar nemzeti közösségnek.

A világ és Magyarország is nagyon komoly kihívások előtt áll. Ezeket figyelembe véve mit gondol, mi lehet majd a Tranzit fő üzenete? 

Az, hogy ha összefogunk, akkor ebből a nehéz helyzetből – amibe nem a magunk hibájából kerültünk – is megtaláljuk a kiutat. Ugyanis azért hoztuk létre a Tranzitot, hogy ez legyen a jobboldali, kereszténydemokrata közösség közös gondolkodásának egyik fő helyszíne.

A közös gondolkodásnak most, a válságok korában kiemelt jelentősége van.

Míg a baloldalon torzsalkodást látunk, addig mi a Tranzit megszervezésével is teszünk azért, hogy Magyarország megtalálja a legjobb nemzeti válaszokat az előttünk álló kihívásokra. 

Jelenleg kevés, bár talán egyre több olyan rendezvény van, ahol a bal- és jobboldal képviselőit le lehetne ültetni érdemi vitára. Melyek azok az aktuális kérdések, amelyekről ön leginkább meggyőzné az ellenzék képviselőit ezekben a vitákban?

Van parlamenti tapasztalatom arról, hogy mennyi esélyünk van a meggyőzésre. Ezért mi nem is erre koncentrálunk, hanem az álláspontok ütköztetésére. Aztán a tranzitosok és azok, akik online követhetik a vitákat, majd eldöntik, hogy őket mely érvek győzték meg. 

Nyitókép: Hollik István és Tordai Bence egy 2020-as Tranzit Garázsvitán (Fotó:Mandiner/Földházy Árpád)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. augusztus 24. 18:01
Minek? Mocskos hazaárulókkal nem szabad leülni meg vitára sem.
JMoflicheque
2022. augusztus 24. 17:56
Vitázik a kétharmados párt a Mókus örs-el! Naggyon izgi.......
Gullwing
2022. augusztus 24. 17:16
Mi közösen gondolkodunk, ezek meg a moslékosvederbe dőzsölnek....
kunfia
2022. augusztus 24. 16:52
Egyharmad: " - Na idehallgasson Pelikán! Holnaptól maga lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke. - Virág elvtárs, én nem vagyok ehhez ideológiailag elég képzett... - Szereti maga a mi bölcs vezetőnket? - Hát persze, hogy szeretem, mint maga Virág elvtárs. - Ez most valami trükk, Pelikán?! - Mernék én olyat? - Na látja! Maga tökéletesen jó lesz főmetorológusnak. Gondoskodik róla, hogy mindig megfelelő legyen az időjárás! - Ezt csinálja a meteorológus? -Az imperialistáknál nem, de mi már továbbléptünk. Az időjárás összevissza változik, megjósolni ők se tudják meg mi se. Magának az a dolga, hogy utólag legyen okos. - Virág elvtárs, én utólag is hülye vagyok! - Ezért választottuk magát. Az agitprop osztályról fogja megkapni az utasításokat, aszerint kell tájékoztatni a dolgozó népet. - Biztos jó lesz ez, Virág elvtárs? - A kételkedés nem a maga dolga. Arra tartjuk ezt a sok okoskodót, meg Soros-bérencet. Magának csak azt kell tudnia, hogy mikor merről fúj a szél! - Hát, azt hiszem, ez menni fog. - Na látja!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!