Számos nyugati balliberális sajtóorgánum is elismerően írt Orbán Viktor beszédéről

2022. augusztus 05. 11:49

A magyar miniszterelnök dallasi beszéde megkerülhetetlen téma Nyugat-Európában.

2022. augusztus 05. 11:49
null

Sejthető volt, hogy Orbán Viktornak a texasi CPAC-en elmondott nyitóbeszédét hatalmas nemzetközi médiafigyelem övezi majd, még a balliberális médiumok is egyöntetűen megjegyezték, hogy a magyar kormányfő beszéde hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban – olvasható a PestiSrácok.hu cikkében, amely csokorba szedte a legolvasottabb nyugati lapok írásait a magyar miniszterelnök texasi nyitóbeszédéről.

Eszerint a BBC összefoglaló cikkében megjegyezte, hogy Orbán Viktor lelkes tapsviharban részesült a közönség részéről. Mások mellett kiemelték azt a gondolatát, hogy „egy keresztény politikus nem lehet rasszista”, továbbá, hogy a miniszterelnök szerint azok, akik rasszistának vagy antiszemitának tartják őt, „egyszerűen idióták”.

A brit The Guardian azt írta: Magyarország autokrata vezetője az amerikai konzervatívok előtt Texasban tartott beszédében arra szólította fel az európai és amerikai keresztény nacionalistákat, hogy „egyesítsék erőiket”. A hírportál Orbán Viktor azon állítására is felhívta a figyelmet, hogy a családokat támadás éri a progresszívek részéről, és azt mondta, hogy a gyerekeket meg kell védeni a „genderideológia mérgező anyagától”.

– idézte a lap a szavait. Megjegyzik, ezen sorokat hosszan tartó álló taps és lelkes huhogás kísérte a közönség részéről.

A CNN hírportálja azt írja: Orbán Viktor megnyerte a rendezvényén közönségét azzal érvelve, hogy „a magyarországi nacionalista programja összhangban van az amerikai konzervatív mozgalom céljaival”.

– teszi hozzá az írás. A beszéddel mások mellett a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap is hosszasan foglalkozott, tették hozzá. A cikk szerzője arról írt, Orbán Viktor füttyszó helyett nagy tapsot kapott, miközben „agresszív retorikával a progresszív erők elleni harcra szólított fel”. Megemlítik, hogy a magyar miniszterelnök egy ponton arról beszélt: a magyarok tudják, hogyan kell „legyőzni a szabadság ellenségeit a politikai csatatéren”.

– idézte a lap a kormányfő szavait.

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik