„Akkor mondjon egy számot ön!”– a választási kampányt idézte a szürreális Rétvári–Márki-Zay-vita

2022. augusztus 26. 15:06

Ha nosztalgiázni akar, kattintson!

2022. augusztus 26. 15:06
null

Elkezdődött Tihanyban a szokásos augusztus végi Tranzit fesztivál, melynek keretében politikusok, elemzők – jobb-és baloldalról – vitatják meg és elemzik a magyar közélet aktuális eseményeit.

A pénteki nap egyik fénypontja Rétvári Bence belügyi államtitkár, és Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelölt vitája volt. A vita a 2021-2022-es év fordulóját, és az áprilisi választásokat megelőző kampányt idézte: Márki-Zay hangzatos jelzőkkel és kétséges hitelességű statisztikákkal támadta a kormányt – például, hogy egymillió magyar vándorolt ki külföldre – majd amikor Rétvári bizonyítékokat kért, alkudozni kezdett. ( „Akkor mondjon egy számot Ön!”) Azt is mondta, hogy az egymillió igazából 800 000, csak „felfele kerekített”.

Ön egy kormányülést vezetett volna úgy, hogy 200 000 embert kihagy a számításból?” – tette fel a kérdést Rétvári, a közönség nagy derültségére.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota
2022. augusztus 27. 22:00
Rettenetesen együgyű, ostoba, buta ember ez a Márki! És van olyan, aki komolyan gondolta, hogy ez egy országot vezessen??? Aki ért a nonverbális kommunikációhoz, láthatja, hogy a legtöbbször blöfföl. Sokszor fingja sincs a dolgokról, de beböfög valamit, hogy az egyszeri választó azt hihesse, "mennyire ért mindenhez". Persze még arrogáns is, amit magabiztosságnak akar beállítani. Komolyan mondom, ember ennyire régen irritált!
Burmin
2022. augusztus 27. 11:19
Ezt az embert tartani kell mert kurvára hülye, észre nem veszi magát hogy kiröhögik...
szürkeSzarvas
2022. augusztus 27. 08:30
Megmondta a Feri (még józanul!)-"rossz volt a kapitány". Ki is b_szta azonnal,mint a macskát szarni az "elnökök zárt csoportjábol".. :)
Szekeres Lászlo
2022. augusztus 26. 19:33
Ha nem csak tiltakozni, de tenni is hajlandó vagy a pénzbirodalom lopakodó diktatúrája ellen - vásárolj készpénzzel, ne kártyával... Tegyél Te is a készpénzhasználat fokozatos megszüntetése ellen!!! (Az elektronikus pénz bilincs a bérrabszolgák kezén.) Vagy engedd, hogy a dolgok maguktól (?) alakuljanak... (lásd MZP)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!