Gazdasági növekedés: 6,5 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben

2022. augusztus 17. 09:03

Az előző negyedévhez képest 1,1 százalékkal jobban teljesített a magyar gazdaság.

2022. augusztus 17. 09:03
null

A második negyedévben 6,5 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest 1,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. Az első fél évben a gazdaság teljesítménye 7,3 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az elemzők alacsonyabb, 6,1 százalékos éves, az előző negyedévhez viszonyítva pedig 0,4 százalékos GDP-növekedést vártak. A növekedéshez a mezőgazdaság kivételével valamennyi nemzetgazdasági ág hozzájárult, leginkább az ipar és a piaci szolgáltatások – tette hozzá a KSH.

(MTI)

Nyitóképen: A tatabányai ipari park. Illusztráció. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2022. augusztus 18. 10:47
a vartnal is magasabb magyar inflacio ideiglenes mellekhatasa, hogy az allamkasszaba tobb penz erkezik. Utana meg jon az osszeeses. Olyan ez, mint a cunami. A kitores elott meg egyszer jol visszahuzodik a tenger. A viz visszahuzodik, a ner propagandistai penzugyminiszterestol, csocselekestol, mind kirohan a tengerpartra es buszken uvoltve veri a mellet, hogy legyoztuk a tengert. Tudjuk, mi kovetkezik. A penzugyminiszter is tudja, de neki, szemely szerint van menekulesi utvonala. A tobbiek ott allnak majd letolt gatyaval.
deven
2022. augusztus 18. 10:22
a 30% inflációhoz képest ez a 6,5 nem is sok
öhöm
2022. augusztus 17. 12:22
Ez igy ezért nyelvtanilag nem helyes, vagy hiányos kijelentés (már a cím). A teljes helyes mondat később született ugye meg. Mert ebben a negyedévben csak 1.1% kal nőtt! Ez a negyedévhez képest, vagyis ez az időponttól vissza, az ezt megelőző egy év során nőtt 6.5%-kal ami szintén ok.
Jack Reynor
2022. augusztus 17. 10:26
Közeledünk Spanyolország és Olaszország felé gazdasági fejlettségben. És ez fáj Bod Péternek, Bokrosnak, jaksitynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!