Fleck Zoltán: Amit most stabilitásként érzékelünk, az tünékeny jelenség

2022. augusztus 26. 15:03

A jogszociológus szerint „néhány tüntetés a választást követően megmozgatott tömegeket”.

2022. augusztus 26. 15:03
null

Fleck Zoltán jogszociológussal beszélgetett Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című adásában. „Azt nem tudjuk pontosan, hogy mennyire népszerű, a népszerűségnek milyen belső okai, társadalmi véleményáramlatok vannak és mitől látszik stabilnak egy autoriter berendezkedés. Ez ugyanis sokáig stabilnak látszhat, ameddig például nincs erőt felmutatni képes politikai alternatíva vagy különösebben mély válság” – közölte Fleck Zoltán.

Márpedig szerinte vannak válságjelek. „Kiderült, hogy bár messze van a tél és az energiaárak közvetlen hétköznapi megjelenése a háztartásokban, azért

néhány tüntetés a választást követően megmozgatott tömegeket”

Fleck szerint a környezetvédelemben is sikerült erőt felmutatni. „Amire a kormány részéről gyors kapkodás volt a válasz” – tette hozzá.

A jogszociológus úgy fogalmazott: nem lehet tudni, hogy a stabilitás min alapul, ha létezik. Ennek oka lehet az alternatíva hiánya is, ráadásul „a népszerűségük egyik tartópillére, a rezsiár stabilitása megrendült, visszavonták. Pedig a választás előtt szinte ez volt az egyetlen fegyverük.”

Tehát azt gondolom, hogy amit most stabilitásként érzékelünk, az efemer, tünékeny jelenség”

– fogalmazott Fleck.

Kép forrása: Facebook

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. augusztus 27. 07:41
Fleck... Beszédes név.
JoOnny
2022. augusztus 26. 23:37
Arra sosem kapunk választ, hogy ha leváltják a kormányt, attól hogyan lesz olcsóbb a gáz.
B1921M
2022. augusztus 26. 23:21
Válság nincs csak válságjelenségek mi? Honnan olyan ismerős Ez a dodonai válasz?
Tuco
2022. augusztus 26. 22:59
Bla bla bla
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!