Kubatov: Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak

2022. augusztus 06. 13:28

A Fradi elnöke jogosnak tartja a büntetést, a klubnál zéró tolerancia van kirekesztés ügyében.

2022. augusztus 06. 13:28
null

Későn, de ahhoz még időben büntette meg az UEFA a Fradit, hogy az fájjon a szurkolók egy részének, írja az Origo. Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken összesen 79 ezer eurós számlát és egy ezer fős szektorbezárásról szóló döntést küldött a magyar bajnoknak. A Fradi 2022. augusztus 9-én, kedden a BL-selejtezők 3. fordulójának visszavágóján lép pályára a Groupama Arénában az azeri bajnok Qarabag ellen. Kubatov Gábor klubelnök az Origónak küldött nyilatkozatában igazat adott az UEFA-nak. Elítélte azokat a zöld-fehér drukkereket, akik miatt most ezer szurkoló lemarad a BL-selejtező visszavágójáról.

„Több mint tíz éve, amióta elnöknek választottak küzdünk a kirekesztés minden formája ellen a Fradiban. Folyamatosan kampányolunk, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is harcolunk" – kezdte a sportvezető. Hozzátette: „Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most.

És ne feledjük, hiányzik majd a lelátóról mások miatt ezer ember, aki buzdítaná a csapatot, ezt is nagyon sajnálom. Ha szektort kell bezárnunk, mert kirekesztő rigmusokat hallani a lelátón, akkor így fogunk tenni. Azt hittem, már a legvérmesebb szurkolóink is megtanulták, hogyan kell viselkedniük egy Fradi-meccsen. De még mindig vannak, akik megfeledkeznek arról, hogy mi a Fradiban egyek vagyunk. Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak."

Az FTC elnöke arról tájékoztatta az Origót, hogy a kizárás kényszerűségből most azokat érinti, akik a B1 szektorba vettek jegyet, de nem rendelkeznek a bajnokságra érvényes szezonbérlettel. Mindenkit értesíteni fognak. Valamivel több, mint ezer szurkoló esik a döntés áldozatául. Kubatov szerint nem tudtak másként dönteni, mert az UEFA egybefüggő, minimálisan ezer főt és a B szektort érintő tiltásról határozott.

– folytatta a sportvezető. „Ez reményeink szerint a BL rájátszása lesz, de rosszabb esetben is egy EL összecsapás.”

Kubatov arra számít, hogy az esetből minden szurkoló tanul és többé nem fordul elő hasonló, azaz tényleg sikerül végérvényesen száműzni a kirekesztő rigmusokat. Az elnök hajthatatlan, ahogy fogalmazott, zéró tolerancia van kirekesztés ügyben a Fradiban, írják.

Fotó: Csudai Sándor – Origo

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2022. augusztus 06. 22:03
Hát mocskok, most belülről érkezett a kritika. A kirekesztő ótvar rigmusoknak semmi keresnivalója egy meccsen
nuknuk
2022. augusztus 06. 21:56
Szivárványos zászlóval berohanni válagatott meccsen az viszont OK. lsd. német meccs.
nuknuk
2022. augusztus 06. 21:54
Valóban szégyen, hogy magyar emberek kimennek szaladgáló niggereket nézni.
az ember
2022. augusztus 06. 20:59
elegem van ebből a sértődősdiből!!!!!!!!!!!!! rohadjon meg minden kurva geci uefa ellenőr, és az anyjuk picsáját!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!