Velőscsont is lehet augusztus 20-i kitüntetés

2022. augusztus 20. 12:23

Augusztus 20-a alkalmából vehette át jutalmát az a három rendőr, aki július 26-án életet mentett, de a kitüntetettek között ott volt négylábú társuk is, Főnök.

2022. augusztus 20. 12:23
null

A police.hu szombati cikkében azt írja: az életmentés a 112-es segélyhívóval kezdődött, ezen keresztül kért segítséget egy 49 éves férfi. János egy Vecsés közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani Strehó Zoltánnak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában hívását fogadó zászlósnak.

A rendőri egységek késlekedés nélkül indultak, miközben Strehó zászlós tartotta a lelket Jánosban, beszéltette, biztatta, nyugtatta– derül ki a rendőrség beszámolójából. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futott a szinte átláthatatlan erdőben. Az idő szorított, a bajba jutott férfi hangja többször elcsuklott, állapota egyre romlott.

Rögtön jobban lett azonban, amikor megpillantotta a rendőröket és meghallotta Főnök csaholását.

A rendőrök is egy emberként lélegeztek fel, amikor életben találtak rá. Kórházba vitték, azóta jobban van.

Velőscsont a kitüntetés

A belügyminiszter a három rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velőscsonttal.

 – zárja a történetet a rendőrség közleménye.

Nyitókép: Police.hu

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota
2022. augusztus 21. 11:46
A nap, a hét, a hónap legkedvesebb, legaranyosabb híre. Főnöknek és gazdiknak is nagy pacsi, vigyázzanak egymásra!
szodabár
2022. augusztus 20. 22:40
Gratulálok! Klassz vagy Főnök!
Laceh
2022. augusztus 20. 20:10
Az ellenzéknek is osztanék néhány lerágott velős csontot!
balu3
2022. augusztus 20. 14:43
Orbán szintén jó nagy velős csontokat dobál, lásd MVM, Mátrai erőmű szócikekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!