Visszakapja az Újpest a tradicionális címerét

2022. július 04. 08:56

„Ígéretet tettem a szurkolók felé, és tartom a szavam” – fogalmazott Roderick Duchatelet.

2022. július 04. 08:56
null

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos közleményben számolt be róla, hogy július 4-től ismét a tradicionális címer jelképezi a klubot.

Én viszont ígéretet tettem a szurkolók felé, és tartom a szavam. A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot. Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli, legyen szó judóról, jégkorongról vagy akár futballról és ezek utánpótlásairól” – mondta Roderick Duchatelet.

Mint ismert, a Duchatelet által említett tulajdonosváltás elmaradásáról június 30-án adott ki hivatalos közleményt az Újpest. Az indoklás szerint a megállapodás értelmében június 30. volt a fizetési határidő, márpedig ez a feltétel nem teljesült.

Fotó: Facebook

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ügyek
2022. július 05. 14:30
Nem Újpesten születtem és nem is ott élek, de azt soha nem fogom elfogadni, hogy egy csapat nevét megváltoztassák. Egyébként az először Bp. Dózsa volt átkeresztelt név. "A második világháborút követő 3 év mindegyikében az Újpest tudta megnyerni a bajnokságot, és ekkortájt 9 játékost adtak a válogatottba. Az 1945–1946-os szezonban 31 mérkőzésen keresztül nem találtak legyőzőre és a legtöbb gólt is ebben a szezonban lőtték, szám szerint 184-et. 1950-ben a kommunista kormány a rendőrség csapatának minősítette és átnevezte őket Dózsa György tiszteletére, Budapesti Dózsa Sport Egyesület-re. Ez egyébként egy bevett szokás volt a keleti blokkban (pl. Dinamo). 1951-ben a kommunisták kivégezték Szűcs Sándort, az Újpest labdarúgóját, akit hazaárulással vádoltak. Az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon csak egy játékosuk, Tóth Mihály vett részt. Az 1956-os forradalom során a klub visszanevezte magát Újpesti TE-re, de amint a szovjetek újra hatalomra kerültek, ismét visszakerült a Dózsa a nevükbe. 13 bajnoki elsőség nélküli év után 1959–60-ban ismét elhódították a bajnoki címet, majd két év múlva KEK elődöntősök voltak."
Csallokoz
2022. július 04. 15:22
Az a fontos, hogy lezárult ez a felesleges kálvária! Vannak dolgok amiken nem kell változtatni.
OrangeOrder
2022. július 04. 13:26
És visszakapja az UTE a magyar tehetségeket is? Elköszönünk a román, jugó, grúz, belga, akármilyen külföldiektől is?
egonlerch
2022. július 04. 13:05
Örülök! Így még szebb lesz a győzelmünk az Üllői úton!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!