Forgalomból kivont autóval balesetezett egy részeg román férfi

2022. július 05. 10:44

Jogosítványa sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.

2022. július 05. 10:44
null

Helvécia belterületén történt 2022. július 3-án 18 óra 50 perc körül az a közlekedési baleset, amelynek okozója több jogsértésért is felelhet – írja a Police.hu. A Kiskőrösi úton közlekedett egy 23 éves román állampolgárságú – Orgoványon lakó – férfi egy Suzukival. A sofőr a Petőfi Sándor utcai kereszteződéshez érve nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó Renaultnak, ezért összeütköztek. A baleset során mindkét kocsi vezetője, valamint két-két utasuk – köztük egy 9 éves gyermek – megsérült, illetve egy közúti jelzőtábla is megrongálódott.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a vétkes autósnak érvényes vezetői engedélye nincs, valamint az általa vezetett járművet korábban már a forgalomból is kivonták. A 23 éves fiatal tetézte a bajt azzal, hogy a vele szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, azaz kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Ám ezzel nem ért véget a jogsértések sora: a férfi a balesetet követően elhagyta a helyszínt, és nem nyújtott a sérülteknek tőle elvárható segítséget.

A Suzuki sofőrje és utasai nem használták a közlekedés során a biztonsági övet, ezért az egyenruhások külön feljelentést tettek.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az orgoványi lakost segítségnyújtás elmulasztása bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vették, és ügyében szakértőt rendeltek ki. Kihallgatását követően az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatását.

Nyitókép: Police.hu

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2022. július 05. 20:31
Ilyen szó hogy: "balesetezett" nincs. Tudom hogy ennek ellenére sokan használják, de én fejberúgnám aki így ír és beszél....
Rodolfo
2022. július 05. 13:47
Az ügyeskedő román majmok mindig így járnak. Lusták befizetni az autó után járó költségeket mint biztosítás, regisztráció, nem tudnak vezetni (ha még van jogsijuk is), bunkó prosztóként viselkednek, és még segíteni is képtelenek. Csak az a baj hogy mások egészségére is veszélyesek ilyenkor. Ideát az összes román szomszédom ügyeskedik. Az egyik szőröstalpú a rendszámokkal, a másik román félcigány család meg lopja az árut a teherautóról napi szinten(!). A rendszám cserélgetős egyszer be is törte az echte angol szomszéd szélvédőjét, mert a román azt hitte(!) hogy az angol hozzányúlt az autójához.
jóember
2022. július 05. 11:58
Ennek is vérében lehetett a vezetés, úgy sejtem.
Isten jobb keze
2022. július 05. 11:56
Szőröstalpúakkal csak a baj van! Ide szavaznak, és kárt is okoznak! Kitiltani az országból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!