MSZP: legyen szerényebb tűzijáték, hogy segíteni lehessen a bajba jutottakon!

2022. július 08. 11:32

Szerényebb tűzijátékot javasol az augusztus 20-i ünnepre az MSZP elnökhelyettese, szerinte a megspórolt pénzt a bajba jutott emberekre kell fordítani.

2022. július 08. 11:32
null

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón pénteken azt mondta, a Fidesz augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát akarja megrendezni, de az MSZP szerint nem kell ahhoz sok milliárd forint, hogy méltóképpen megünnepeljék a nemzeti ünnepet.  

Az ellenzéki képviselő szerint amikor sok millió magyar él létbizonytalanságban, nem ártana megfontolni, hogy egy szerényebb, 212 millió forintos tűzijátékkal is tisztességgel meg lehet ünnepelni az államalapítást. Komjáthi azt állítja, augusztus 20. úgy lehetne igazán az új kenyér ünnepe, ha a „gigantikus tűzijátékon” megspórolt pénzt a bajba jutott családok, emberek megsegítésére fordítanák. 

Hozzátette, az MSZP azt javasolja, hogy minden rászoruló kapjon havonta 20 ezer forint értékben esélykupont, amit csak alapvető élelmiszerekre lehetne elkölteni.  A támogatást azok a gyermeket nevelő családok kapnák, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a létminimumot, továbbá az egyszülős családok, az alacsony nyugdíjban részesülők, a súlyos fogyatékkal élők, a szociális segélyből élő állástalanok, valamint a szociális ösztöndíjban részesülő felsőoktatásban tanulók.

(MTI)

Nyitókép: ARPAD KURUCZ / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2022. július 09. 22:21
És legyen vegán a tűzijáték, mert az a leginkább környezettudatos!
egonlerch
2022. július 09. 10:14
Azokra a bajba jutott emberekre és családjukra gondolsz apparátcsik,akik a ti tüzijátékotok alatt haltak meg vagy sérültek súlyosan?
Papalimapapa
2022. július 09. 09:41
Bilincseld oda magad Angyalföldön a Horn Gyula emlékszoborhoz a róla elnevezett sétányon és majd dobálunk a lábaid közé néhány petárdát. Lesz görög tűz is, leöntünk egy kevés zugpálinkával, aztán éghetsz. Barom MSZP-s!
szárma
2022. július 08. 21:06
Állami segítséget kér az MSZP ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!