Megérkezett Solymárra és munkába állt a honvédség két vízszállító autója

2022. július 01. 19:12

A helyszínen Menczer Tamás elmondta: ezzel megduplázták a tengelyen, vagyis autóval történő vízszállítási kapacitást.

2022. július 01. 19:12
null

Péntek délután megérkezett Solymárra és munkába állt a Magyar Honvédség két, nyolc köbméteres vízszállító autója. A helyszínen Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: ezzel megduplázták a tengelyen, vagyis autóval történő vízszállítási kapacitást.    

Hozzátette: a honvédség autói a nagyméretű járművekkel is megközelíthető, Panoráma utcai víztározó medencét töltik folyamatosan, míg a vízszolgáltató két autója a Jókai utcait, ahonnan szivattyúval juttatják el a vízhiányos területeket ellátó legfelső medencébe a vizet.    

A négy, összesen 32 köbméter kapacitású autó napi 24 órában dolgozik, egy „kör” – vagyis a víz felvétele, Solymárra szállítása és betáplálása a medencébe – másfél órát vesz igénybe. A tározók kétszáz köbméteresek. Menczer Tamás hangsúlyozta: a csütörtökön két autóval, éjjel-nappal folytatott feltöltésnek is volt eredménye, péntek reggel Hutweide településrészen olyan helyeken is volt – igaz, csak rövid ideig – víz, ahol már napok óta nem folyt a csapból.    

Láttuk tehát, hogy az autós rátöltésnek van értelme”

– mondta, és reményét fejezte ki, hogy a megduplázott kapacitással elérik, hogy legalább időszakosan Solymár valamennyi településrészén legyen víz. „Ez a cél, ezért dolgozunk minden erőnkkel” – tette hozzá Menczer Tamás.

(MTI)

Fotó: Facebook

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. július 03. 15:57
A sivatagi vihar nevű hadijátékokon az amik a levegőből vonták ki a vízpárát és tették ivóvízzé sok ezer katonanak. Biztos van nekünk is már.
Nabakker
2022. július 02. 21:04
Na...... végre. Épp lefogytak az úszómedencék az éhező Sojmáriaknál. (ez röhej)
Rony Tronco
2022. július 02. 12:44
A terület parcellázóhán, tervezőjén és kivitelezőjén már nem kéthető számon a fatális baklövés De az üzemeltető már évek óta tudja, hogy szűk a cső keresztmetszete. Mi lett volna ha gondolkodnak és évekkel korábban a vízbázistól a közelebbi településeket lekapcsolják és új gerincvezetékkel táplálják. Némi településgazdálkodási logika kellett volna hozzá. Most elvárják a :"szolidaritást". Gondolkodni is kéne, nem a vízdíjon emelni.
nempolitizálok
2022. július 02. 09:07
Első intézkedésként áprilistól egy bizonyos m3 vízfogyasztás felett iszonyatos vízdíjakat számolnék. Gondolja meg a fószer feltölti e a medencéjét. És ebből fejlesztenék, hogy később ezt megtehesse és ne a helyiek szívjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!