A jobbikos karlendítés nem, Orbán beszéde viszont kiverte a biztosítékot a Mazsihisznél

2022. július 25. 16:00

A Heisler András vezette szervezet Z. Kárpát Dániel karlendítős megnyilvánulására egyáltalán nem reagált.

2022. július 25. 16:00
null

Közleményben adott hangot felháborodásának hétfőn a Mazsihisz Orbán Viktor miniszterelnök szombati, Tusnádfürdőn tett kijelentései kapcsán.

Mit írták, nem tudják értelmezni a beszédnek a „fajok keveredésével" foglalkozó részét, ráadásul a miniszterelnök szóhasználata élesen szembe megy azzal a gyakorlattal, amely eddig a zsidó közösség számára európai összehasonlításban is egyedülálló biztonságot jelentett. A közlemény szerint Heisler András, a Mazsihisz elnöke találkozót kért Magyarország miniszterelnökétől.

A zsidó szervezet azonban máskor nem fogalmazott meg ilyen éles kritikát, vagy ha meg is tette, nem sietett vele ennyire.

Mélyen hallgattak például Z. Kárpát Dániel karlendítős botránya kapcsán, pedig lapunk külön is megkereste ezügyben a szervezetet. 

A szintén jobbikos, a 2020 októberi szerencsi időközi parlamenti választáson az ellenzék színiben induló

Az ügyről kiadott későbbi közleményük pedig sokak szerint nem volt elég egyértelmű és határozott. Információink szerint a most általuk bírált kormányfő meg is ütközött azon, hogy a Mazsihisz az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánult meg az ügyben. 

A Heisler András vezette szervezet akkor is csak egy igen általános hangvételű közleményt adott mi, amikor az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az országgyűlési választás előtt idén januárban a Fideszben politizáló zsidókról beszélt. A Mazsihisz Márki-Zay szavai kapcsán csak azt kérte, hogy hagyják ki a kampányból a zsidóságot. Kétségtelen: tíz évvel ezelőtt a Mazsihisz még tüntetést is szervezett a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidólistázós megnyilvánulása miatt.

Nyitókép: Rumble-felvétel

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 26. 12:22
ez a zsidó virbli! csak azt nem értem mi a céljuk?
Zolotarjov
2022. július 26. 00:34
-Ave Caesar! Zsiga csak felelevenítette a dicső római kor üdvözlését..:)
hakos
2022. július 25. 23:32
Heislerék már nagyon vártak arra, hogy tiltakozhassanak, rögvest meg is ragadták az első alkalmat.... :D Egyébként ha nem érti, hogy mit is jelent a nem keveredés, akkor olvasgassa a zsidó vallási irodalmat. Mondjuk kezdheti azzal a résszel, amely arról szól, hogy ki számít zsidónak és ki nem.... Vagy már kötelező lesz muszlimokkal keveredni? Mert ha igen, akkor először talán Izraelben mutassák meg azzal, hogy a palesztin menekültek millióit visszaengedik Palesztinába. Én egyébként ezt nem támogatom, de ha már mást akarnak kioktatni, akkor járjanak elöl jó példával....
zakar zoltán béla
2022. július 25. 21:12
Zorro MexiKan Bobó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!