Elképesztő zuhanásban a forint, már 416 forint egy euró

2022. július 06. 15:48

Az állampapír hozamok is nagyot ugrottak ma is, a vezető magyar részvények pedig vegyesen teljesítettek.

2022. július 06. 15:48
null

A borús nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár további erősödése mellett szerdán ismét nagy esést produkált a forint, amiben magyarspecifikus okok is meghúzódnak, hiszen a cseh korona ma is stagnál, a lengyel zloty pedig jóval visszafogottabban gyengült, mint a forint – olvasható a Portfolio cikkében

Az állampapír hozamok is nagyot ugrottak ma

A lap szerint a piacok aggódnak, hogy mi lesz az EU-pénzeinkkel kapcsolatos viták kifutása, közben a bőven kétszámjegyű magyar infláció mellett további hathatós kamatemelést áraznak a befektetők,

a gyengülő forint pedig csak még tovább rontja az ország külső egyensúlyát a drámaian magas energiaár környezetben.

A forint szakadása mellett az állampapír hozamok is nagyot ugrottak ma is, a vezető magyar részvények pedig vegyesen teljesítettek.

Visszahúzták a mélypontról a forintot

Az elmúlt percekben nagyobb forinterősödés látszott: az euró jegyzései 416,6-ról 2 egységgel estek, a dolláré 409-ről 407 alá bukott. Ezzel együtt ha a háború kitörése előtti napoktól nézzük: jól látszik az alábbi harmadik ábrán, hogy a forint abszolút kilóg a régiós devizák mezőnyéből, hiszen a cseh korona lényegében oldalaz a jegybank masszív koronavédő intervenciói mellett, a lengyel zloty pedig jóval kisebb gyengülést mutat, azt is inkább csak az utóbbi napokban.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
skin777
2022. július 07. 01:57
666
de France
2022. július 06. 20:43
Orbán ilyenkor nem szokott a Kossuth rádióban az országhoz szólni? Mégis, minimum megmagyarázni hogy mi történik? Vagy a "köztévében" egy speciális programban felvázolni a perspektívát ? Hja, stratégiai nyugalom...fordítás: fogalmam sincs mit kell csinálni.
Szerintem
2022. július 06. 18:58
Hát ettől se lesz az ellenzék népszerűbb, hogy az országot romboló idegen erőkhöz tartozva azok mellé állnak. Pedig láthatóan abban reménykednek. A népszerűségüket már a küzdelmük az EU pénzek befagyasztására is, erősen visszavetette.
kubota
2022. július 06. 18:39
De az a lényeg, hogy a tolvaj soros félti az ámérikái demokráciát... Mert talán nem tud MILLIÁRDOKAT tovább lopni a magafajta? Mert hogy ők rángatják a szálakat, az biztos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!