Újabb botrányba keveredett Perintfalvi Rita

2022. július 04. 07:18

Hogyan lehetne hiteles teológus az, aki politikai okok miatt kilép a saját egyházából.

2022. július 04. 07:18
null
Janó-Veilandics Franciska
Janó-Veilandics Franciska

„A kicsit sem problémamentes idézőjeles teológust, Perintfalvi Ritát feljelentette a Magyar Katolikus Püspöki Kar a grazi megyés püspöknél. Perintfalvi Rita a Grazi Egyetem katolikus fakultásának tanára, így a Magyar Katolikus Püspöki Kar a grazi megyés püspöknél kérte a büntetését. A felháborodást az idézőjeles teológus a magyar egyházakkal szemben megfogalmazott kritikája váltotta ki, amely csupán enyhén szólva kritika, az ellenérzést kiváltott két (egy, kettő) Facebook-bejegyzés ugyanis inkább gyűlöletkeltés, mint vélemény.

Perintfalvi Rita kollaboránsnak nevezte az egyházat, egyrészt a magyar katolikus egyházból való kilépésre buzdította a híveket, másrészt Magyarország keresztre feszítésének nevezte az április 3-i választási eredményeket, mindezt pusztán Orbán Viktor elleni utálata miatt. Persze az üggyel kapcsolatban az idézőjeles teológus hosszú prédikációban fejtette ki, mekkora áldozata ő az ügynek, és ennek ellenére – a beszélgetés részleteit nem közölve – úgy véli, a renoméja csak növekedett a grazi megyés püspökkel való találkozás után.

Ugyan kérdéses, hogyan lehet továbbra is hiteles teológus az, aki politikai okok miatt kilép a saját egyházából, és kicsit sincs szégyenérzete amiatt, hogy a választókat csőcseléknek nevezte. Ugyanis tipikus „ellenzékvezér” meglátás alapján, szerinte tavasszal a megvezetett nép Barabást kiáltott, de ennek mélységébe már bele se mennék, hogy valaki Orbán Viktort Barabáshoz hasonlítsa, esetleg Márki-Zay Pétert pedig jézusi magasságokba emelné, a Fidesz–KDNP nyílt támogatását pedig égbekiáltó bűnnek nevezze. Én nem tudom, Perintfalvi Rita szemére milyen hályog borult az elmúlt években, valamint mit csinált 2006 őszén, és kinek szurkolt a rendőrterror elleni tiltakozások alatt, de minden bizonnyal az ördögnek.”

Kép forrása: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezo
2022. július 04. 20:52
Sprinterfalvi Picsa!
Sulammit
2022. július 04. 20:52
Perintfalvi a Sátán házicselédje. Ez világosan látszik minden facebook írásában, és ahogyan eltűnteti az alája írt számára negatív commenteket. Meg azok az idétlen túlzottszámú emolik, egy infantilis személyiségre vallanak.
matykox
2022. július 04. 19:35
Ugyan. Ez a Perintfalvi ribanc egyszerűen egy idegen ügynök. Hogy melyik 3-betűs vette meg, nem is nagyon érdekes. Kár véle foglalkozni. Ha meglátom a nevét, már rá se nézek. Ignorambus.
annamanna
2022. július 04. 13:30
Miért ne lehetne politikai okokból kilépni egy egyházból? Szerintem rengetegen ábrándultak már ki a vallásból politikai okok miatt, azaz azért, mert az egyházi vezetők tűrhetetlenül összejátszottak a politikai elittel, pl - háborúra buzdítottak - megszentelték a fegyvereket - megtagadták a nyomorgóktól a segítséget - ebbe inkább bele sem megyek, olyan nagy téma. A Biblia nagyon jelentős része a politikai elit elleni dörgedelem. A próféták a legdurvábban a zsidó elit ellenzékének számítottak az ószövetség idejében is, és jó párat megöltek (pl Keresztelő Jánost, de előtte is sok embert), vagy minimum be lett ígérve nekik, hogy elintézik (mint Illésnek, aki ezt a fenyegetést nagyon is komolyan vette). És jól ismert, ahogyan Saul király halálra üldözte Dávidot, sőt még a saját fiát is ki akarta végeztetni, csak azért, mert a barátja volt Dávidnak. Jézus Krisztust is POLITIKAI PERBEN ÍTÉLTÉK EL, POLITIKAI OKOKBÓL VÉGEZTÉK KI, a vád ellene POLITIKAI LÁZÍTÁS VOLT, A CSÁSZÁR ELLENI PÁRTÜTÉS (ami nem volt igaz, hiszen a Szanhedrin volt az, ami igazából lázított a rómaiak ellen, plusz más csoportok is, de Jézus pont nem, és ezt mind Pilátus, mind Heródes fejedelem pontosan tudták).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!