Demkó a migránslövöldözésről: Európa nem tudja megmenteni a világot

2022. július 02. 20:00

A biztonságpolitikai szakértő szerint médiacsend van arról, hogyan teszi tönkre sok délvidéki magyar életét az embercsempészet.

2022. július 02. 20:00
null

Ahogy megírtuk, fegyveres összecsapás volt éjszaka a migránsok között Szabadkán. Az esetre már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált. Pakisztáni és afgán csoportok támadtak egymásra, egy ember meghalt, hatan súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, egyikük válságos állapotban van. Azóta kiderült, hogy az egyik migráns terrorista lehetett.

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő Facebook-posztjában azt emeli ki a helyzettel kapcsolatban, hogy „szinte teljes médiacsend van arról, hogyan teszi tönkre sok délvidéki magyar életét az embercsempészet. Nem jó fenyegetésben élni. Természetesen nem csak felfegyverzett, erőszakos bevándorlók vannak, de aki sok ezer kilométert megtesz kőkemény körülmények között, az maga is megkeményedik – bár

A kérdés van-e megoldás, van-e legális út, teszi fel a kérdést Demkó, majd meg is válaszolja azt: „Persze – bizonyos mértékig, munkaerő célzott behozatalával – nem örökre, hanem  meghatározott időszakra. De

egyébként tényleg élhetetlen hazájukból.”

Nincs humánus, „európai” megoldás, nem lehet ennyi embert befogadni

A nagy kérdés Demkó Attila szerint, hogy vajon mennyi embert tud befogadni Európa teljes társadalmi megborulás nélkül? „Ebben a régióban évente 50 millióval nő a népesség – gondoljunk bele, mi a határ, amikor a 2015-ös hullám a legnyitottabb, nagyon gazdag Svédországnak is nehezen megoldható problémát okozott? Százezer? Nincs humánus, »európai« megoldás, Európa nem tudja megmenteni a világot,

Fotó: Ujvári Sándor és Sóki Tamás (MTI)

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2022. július 03. 20:14
Szerencsére nem is feladata Európának, hogy megoldja a világ egy jelentős részének a gondjait. És ez akkor is így van, ha valaki állandóan azt bizonygatja, hogy deeee!!
Pelso j.
2022. július 03. 14:05
ember, miről beszélsz? Szerb területen egymást lövik a migránsok, hogy jön ide Európa? Ez az eset meg szerbek problémája, meg a fideszhaver Vucsicsé, aki ráengedi a magyar határra a migriket.
Agnieszka
2022. július 03. 10:36
Egyedül nem fog menni. Magyarország a 2010-es csőd után növekedési pályára lett állítva, a dolgozó gyermekesek és szinte mindenki jobban él, mint akkor, de akkor is kicsi, szegény, eladósított ország maradtunk és mikor kezdett kicsit jobban menni minden, jött a háború a szomszédban. Tagjai vagyunk egy közösségnek, melynek vezetése a hazai ellenzékkel karöltve munkálkodik az évszázad egyik legjobb kormányának a nép általi "eltakarításán". A ellenzék prominens alakja, az EU-ban a jelenlegi kormány elleni hadviselés élharcosa a magyar 56-os forradalom véres megtorlása vezető alakjának unokája. A balkáni útvonal országainak közös, összehangolt erőfeszítésére lenne szükség, h. ezt az áradatot, ami legfeljebb a nyomor elől menekülést célozza, meg lehessen állítani, ami kizárólag erőszakkal lehetséges. Magyarország volt már olyan szerepben, h. a Nyugat és Észak országainak védő bástyája lett, pusztán földrajzi helyzete miatt. Sorsunk a D-i országokhoz köt minket, csak velük közösen lépve tudjuk felvenni ezzel a kihívással a küzdelmet, a többiek helyzete más és könnyebb. Nagyon nehéz lesz.
Karvaly
2022. július 03. 09:34
Egyébként igaza volt Orbánnak abban is, hogy ha Európa segíteni akarna, akkor azt azokban az országokban próbálná megtenni, ahonnan a migránsok jönnek - ráadásul sokkal több emberen tudnának segíteni ugyanannyi pénzért. És Demkónak is igaza van abban, hogy évi ötvenmillióval nő a kibocsájtó országok népessége évente, ennek még a töredéke is véglegesen tönkretenné az EU-t, szóval a befogadás egyszerűen nem megoldás. Segíthet az EU, de akkor az azt jelentené, hogy segítené ezeket az országokat, hogy stabilan önellátóak legyenek, aminek része a születésszabályozás is (nem, nem abortusz és sterilizálás, hanem a kétgyerekes családmodell propagálása ott, ahol évente milliók halnak éhen , szomjan vagy az erőforrásokért vívott polgárháborúban - azaz a túlnépesedés miatt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!