Szijjártó: Az egyik legfontosabb engedély érkezett meg a paksi beruházás folytatásához

2022. június 11. 10:28

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon jelentette be az új engedélyt.

2022. június 11. 10:28
null

Pénteken este az egyik legfontosabb engedély érkezett meg a paksi beruházás folytatásához – közölte Facebook-videójában Szijjártó Péter, aki az új kormányban felel az atomerőmű bővítéséért. Az Országos Atomenergia-hivatal ezúttal a talajszilárdítási engedélyt adta meg, néhány héttel a résfalazási engedélyt követően.

A miniszter kiemelte: ezek a létesítési engedély előfeltételei közül a legfontosabbak, reméli, ez utóbbi is minél hamarabb megérkezik a hivataltól. Szijjártó szerint tartható az a célkitűzés, hogy 2030-ra elkészüljenek a paksi erőmű új blokkjai.

A tárcevezető bejelentését megtekintheti itt: 

Nyitóképen: A paksi atomerőmű. Fotó: MTI / Sóki Tamás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2022. június 11. 14:24
Az egyik... Tehát van még hátra pár. Jövőre is lesz még pár engedély, tervmódosítás, pénzköltés. De kivitelezés nem. Mennyit fogunk még rákölteni míg kimondja a kormány a triviálisat: konyec. Elég az orosz függőségből.
Lajoss
2022. június 11. 12:33
Robokuty,gondolom,te írtad alá,mint a vakcina vásárlásokat is..
llnnhegyi
2022. június 11. 12:09
Hajrá Magyarország! Süle mit csinált eddig?
foldizs
2022. június 11. 11:40
Minél tovább csúszik a beruházás, annál többet lehet belőle lopni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!