REAKCIÓ PLUSZ – Miért lesznek újra főispánok? Kik az igazi konzervatívok?

2022. június 24. 15:00

A hét legfontosabb eseményeit tekintik át és beszélik ki a Mandiner munkatársai a Scruton VP-ben, ezúttal Kacsoh Dániel, Szilvay Gergely és Vágvölgyi Gergely.

2022. június 24. 15:00
null

***

Főispánokról, vármegyékről, valódi konzervativizmusról, a Ryanair és a kormány csörtéjének újabb fejezeteiről is szó esett a Mandiner kibeszélő podcast-sorozatának újabb epizódjában.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. június 24. 18:31
A történelemről kéne inkább többet beszélnetek, nem a Fideszről. És máris nem kell magyarázkodni se. Főispánok azért vannak, mert mindig is voltak Magyarország ezeréves történelme során. Amit a törvénytelen idegen elnyomó kommunista diktatúra megszakított. Csak az azt megelőző törvényes ezeréves történelmi helyzet állítódott helyre most ezzel. Ezt kommunikáljátok, ne a fideszes hablatyot. A magyar függetlenség 1944-ben megszakadt, azóta törvénytelen elnyomó rend uralkodott Magyarországon. Amit a rendszerváltás sem állított helyre, ami a megelőző törvénytelen rendből indult ki. De kiindulni nem onnan kell, hanem arról az utolsó pontról, ahol még Magyarország független volt. És azt az állapotot kell visszaállítani. Ami legutóbb 1944-ben volt, amikor még Magyarország független volt a német megszállás előtt, amit a szovjet megszállás követett. Egy igazi rendszerváltás dolga az utolsó független pillanathoz visszatérni. Mert csak onnan folytathatjuk tovább szabadon. Az pedig 1944-ben volt utoljára, hogy szabad és független volt ez az ország. Ami akkor királyság volt. Ami így ma is a törvényes államformája. Amit semmi törvényesen nem írt és nem írhatott fölül.
sorivo4
2022. június 24. 18:28
Nem átnevezésekről van szó, hanem visszanevezésekről. És nem kell ezért magyarázkodni. Ez a történelem. Slussz-pasz. Akinek nem tetszik, az kösse fel magát.
sorivo4
2022. június 24. 18:26
"Miért lesznek újra főispánok?" Mert a kommunizmus elmúlt. És előtte voltak.
Elmekortan
2022. június 24. 17:24
Horthy alatt sem magyarokhoz dőlt a pénz! Lehet főispán, alkirály, főfőKatácsony! Ugyanazok fölözik le a lét! Horn Gábor és Hordája! GyurcsányDobrev! Leisztinger, Jakab Péter meg a strandpapucsos nője. Valódi igaz magyarnak a főispánok sem adtak semmit, nem is fognak adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!