Mi Hazánk: Rendezzen olimpiát Magyarország!

2022. június 16. 13:14

Novák Előd kiemelte, lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete.

2022. június 16. 13:14
null

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Kiemelte: lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete, „megérdemlünk most már mi is egy ötkarikás játékot”. Arról beszélt: szemben a téli ötkarikás játékokkal, a nyári olimpiák – az infrastrukturális beruházások haszna mellett – hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és – a tömegsport fellendítésén keresztül – a társadalom egészségi állapotára is.    

Hozzátette: Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll. Novák Előd azt hangsúlyozta: a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a politikai pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a „csúcsra járatott korrupció” visszaszorítását.    

A Mi Hazánk politikusa a kormányt és az ellenzéki oldalt is arra szólította fel: nyilatkozzanak, milyen feltételek mellett támogatnák, hogy az ország megpályázza a nyári játékok megrendezését.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 19. 11:47
Jó lesz vigyázni a Mi Hazánkkal. Az a gyanúm,hogy Gyurcsány Ferenc fiókpártja.
jetinyugger
2022. június 17. 05:01
Mindenki hazaáruló, aki erre a mai formájú Olimpiára szavaz. A mai Olimpia lényege: Dögöljön bele a rendező a terhekbe, a haszon a korrupt Olimpiai Szövetségé. Az itteni, életükben eddig munkát nem végzett politikusok meg saját magukat szeretik ezzel marketingezni, habár a képlet egyszerű: Aki Olimpiát akar, az hülye és hazaáruló is egyben. A mi hazánk nyugodtan elsüllyedhet a picsába az Orbán-párttal együtt, két rohadék banda.
cirmoscirmi
2022. június 16. 20:38
A MH Kicsit fáziskésésben van, ugyanis májusban a MOB közgyűlésén arról volt szó, hogy Magyarország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését. Juan Antonio Samaranch szerint Magyarországnak meg kellene céloznia a nyári ötkarikás játékok megrendezését. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke erről május elején, budapesti látogatásán beszélt: "Kevés olyan ország van, ahol ennyire lelkiismeretesen viselik az olimpiai mozgalom gondját. Most már csak egyetlen dolog van hátra: célozzák meg az olimpiai rendezést. Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia, és a kormányzás is sportvezérelt."
fado
2022. június 16. 18:56
Mibű?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!