Konok szerint nem elterelés a vármegyézés: „Ezek ilyenek”

2022. június 23. 09:28

„Vagy pedig az egész Orbán-bagázs, a tálibjaival, tiszteltházi ellenzékeivel, nácijaival, jacuzzijaival és egybites szürke eminenciásaival együtt átfogó, gigászi gumicsont” – írja a történész.

2022. június 23. 09:28
null

Az anarchista-marxista történész, Konok Péter is megszólalt a nagy port kavart Alaptörvény-módosítási tervezetekről, melyek szerint a kormánymegbízottakat főispánokra, a megyéket vármegyékre neveznék át (vissza).

A történész elsősorban arra az ellenzéki körökben megjelenő narratívára reagált, hogy ez egy elterelés lenne. Úgy véli, ez nincs így.

„Szerintem viszont ezek a brigantik minden egyes szemétséget, aljasságot, lopást és szerzést, címeres ökörséget és hagymázas halandzsát szent-komolyan vesznek. Egységes svunggal nyúlják le a százmilliárdos pályázatokat, az ezermilliárdos megtakarításokat, de Mari néni utolsó huncut piculáját, a kutya vacsoráját, vagy a borsodi cigánytelep egyetlen közkútját is. Egyforma lelkesedéssel rúgnak bele bárkibe. Egyazon lendülettel dicsőítik magukat röhejes, áltörténelmi jelmezbálokon és fröccsöntött aranybullákban. Pusztán az öröm kedvéért.

„Nincs itt semmi félrevezetés, ámítás; ezek ilyenek. A lényegüket adják. Akármennyi disznóságra és baromságra képesek, egymástól függetlenül, vagy csomagban szállítva” – teszi hozzá Konok, aki a Facebook-bejegyzés végén

egy alternatív értelmezést is megpróbál felvázolni: 

Vagy pedig az egész Orbán-bagázs, a tálibjaival, tiszteltházi ellenzékeivel, nácijaival, jacuzzijaival és egybites szürke eminenciásaival együtt átfogó, gigászi gumicsont. Arról akarják elterelni a figyelmünket, hogy a világegyetem még tágul ugyan (bizony, még Brooklyn is!), de előbb-utóbb megint szűkülni fog; hogy mindnyájan a semmiből jövünk, és visszamegyünk a nagy büdös semmibe; hogy tele van a föld bévülről kukacokkal. Mert hát, amíg a főispánság szánalmas ötletén rugódozunk, addig sem gondolunk a halálra” – írja.

„Ez szép lenne tőlük. S ha így van, akkor tulajdonképpen még hálásak is lehetünk nekik. Persze, kiterítenek úgyis” – zárul a poszt.

Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
limbekcs
2022. július 01. 09:00
Elnézést, de a felvezető részben a VISSZA igekötő (visszanevezés, hát hogyapicsába ne) meglehetősen történelmietlen, hiszen a jelenlegi megyék egészen mások (pl. hatáskör szempontjából), mint a bármikori vármegyék. Különösösen nincsen nekik főispánhoz akármilyen szempontból hozzámérhető vezetőjük. Ja, meg hogy kormánymegbízott, az. Köszi. Én kérek elnézést.
sorivo4
2022. június 26. 16:32
Ilyen a magyar történelem. Ilyenek azok, akik nem csak a kommunista időkre emlékeznek, hanem az azt megelőző kilencszáz évre is vagy többre.
Duduka
2022. június 24. 11:02
Miért van az, hogy ez mind ilyen szutykos?
amca
2022. június 23. 19:37
Nem az a baj ,hogy buttha ,vagy. Az a baj ,hogy hajléktalan vagy. Tshoró. Semirekelő. Senki. Tarhálós. Mordehai:A lét meghatározza a tudatot. A te tudatod havi 55 000 huf. Tudunk segíteni ?? Tarhálj ,mint szahar orvos Állat Ákos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!