Az Orbán Viktorról írt ízléstelen bejegyzése miatt felfüggesztették az osztrák közmédia vezetőjét

2022. június 03. 20:29

Osztrák sajtóértesülések szerint Karl Pachner már nem tér vissza a beosztásába.

2022. június 03. 20:29
null

Felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió (ORF) egyik vezetőjét, aki a közösségi médiában közzétett ízléstelen bejegyzésében Orbán Viktor esetleges haláláról írt – jelentette az osztrák Kronen Zeitung és a Die Presse.

Már nem tér vissza

Pachnert, aki az ORF online tartalomszolgáltatásáért felelős igazgató, először figyelmeztetésben részesítették, majd – mint a Kronen Zeitung írja – további intézkedésig felfüggesztették. A lap információi szerint az igazgató már nem tér vissza a beosztásába.

A Die Presse szerint a felfüggesztés saját kérésére történt.      

Az ORF főigazgatója „magán-bejegyzésnek” minősítette Pachner mondatait

Karl Pachner szerda este tett közzé egy Facebook-bejegyzést, amelyben arról írt, hogy „tisztességes dolog lenne”, ha a magyar kormányfő szívinfarktust kapna. Noha a bejegyzést azóta törölték, az osztrák közmédia vezetőjét több oldalról is bírálat érte. Az ORF főigazgatója, Roland Weissmann pénteken elmondta, ez volt az „utolsó figyelmeztetése” Pachnernek, akit azonban, a Kronen Zeitung és a Die Presse osztrák napilapok hírportáljainak értesülései szerint,

végül pénteken felfüggesztették vezetői beosztásából. 

Az ORF főigazgatója pénteken sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását az ügy miatt, s egyben „magán-bejegyzésnek” minősítette Pachner mondatait.

(MTI)

Nyitóképen az ORF székháza (Wikipedia/Thomas Ledl)

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. június 04. 10:44
Melyik lámpavasra az Esterházy gasse-n?
Performan
2022. június 04. 10:43
Ezt az idézetet idehoznám, mert remekül megmutatja, milyen szemét népség lakja a szomszédságot, és lakta mindig is: "...mivel nincs humorérzékük (mármint az osztrákoknak), ezért tudhatjuk, hogy nem viccelnek. Nem vicceltek 173 évvel ezelőtt sem, a kimondott gondolatot tettek követték, és kivégezték a magyar miniszterelnököt, az aradi tizenhármat és még néhány száz magyart - szigorúan az európai értékek jegyében. Persze ehhez először igénybe kellett venni I. Miklós orosz cár segítségét. Akkor is az volt a gond velünk, hogy szembementünk az éppen aktuális európai értékekkel, és csupa unortodox eszközhöz nyúltunk, mint például a jobbágyfelszabadítás, a cenzúra eltörlése, a sajtószabadság törvénybe iktatása, a közteherviselés, a szabad szak- és tanárválasztás az egyetemeken, az abszolutista kormányzás lecserélése népképviseleten alapuló, parlamentáris kormányzásra. Számtalan módon sértettük meg tehát a közös európai értékeket, a parasztok alávetettségét, a cenzúrát, a különböző vélemények elnyomását, a leggazdagabbak adómentességét és az abszolút monarchiát mint kormányzati formát. És mivel mi, rebellis magyarok nem akartuk ezeket az értékeket magunkévá tenni, továbbá hogy a világ jobb hely legyen, ezért ki kellett végezni néhány száz embert." Nem véletlenül utálja az osztrákokat az egész németség.
Ma is bukik a Zorbán...
2022. június 04. 09:31
Egy újabb szarházi bolsevista, aki ráfázott az Orbán elleni szemétkedésre.
Tidal_wave
2022. június 04. 08:58
Ne bántsd a Viktort, mert pórul jársz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!