Nem mondja meg Jakab Péter, tervez-e kétmilliós fizetést adni Molnár Enikőnek

2022. június 28. 09:31

Megkerestük a Jobbik frakcióvezetőjét, igaz-e, hogy egy személyben ő rendelkezne a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett.

2022. június 28. 09:31
null

A Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készíti elő Jakab Péter a Metropol értesülése szerint. A lap szerint már meg is született az erről szóló tervezet, amely teljhatalommal ruházza fel őt. Eszerint a frakcióvezető ezután egy személyben rendelkezik majd a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett, ezzel ezzel évente 600 millió forintról dönthet majd. A Metropol azt írja, a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért sürgős a bukott pártelnöknek, mert kétmilliós fizetést akar „kiszakítani” ebből a keretből leváltott kabinetfőnöke, Molnár Enikő számára.

A Mandiner a lap cikke alapján már hétfőn megkereste Jakab Pétert, hogy reagáljon a kiszivárgott információkra, cáfolja, vagy erősítse meg azokat. Azt kérdeztük, megfelel-e a valóságnak, hogy a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készíti elő, illetve, hogy ez alapján a Jobbik parlamenti képviselőinek pénzügyi keretei, alkalmazottainak bére felett ezután egy személyben ő rendelkezik majd.

Továbbá azt a kérdést is feltettük a Metropol információjára hivatkozva, hogy igaz-e, hogy a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért „sürgős” Jakabnak, mert – idézve a lapot – kétmilliós fizetést akar „kiszakítani” ebből a keretből Molnár Enikőnek. Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, van-e tudomása arról, hogy akár a Jobbik parlamenti frakciója, akár maga a párt tervez-e bármilyen jogcímen (akár egyszeri, akár rendszeres) kifizetést nyújtani a továbbiakban a leváltott kabinetfőnöke számára. 

Jakab Péter egyelőre nem válaszolt a megkeresésünkre, de amint ez megtörténik, frissítjük a cikkünket.

(Nyitókép: Bors.hu)

 

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2022. június 28. 15:34
Na ez a cikk sem frissül.
CirmoS
2022. június 28. 13:02
Libsik, mantrázzátok szépen, hogy Jakab lopja a közpénzt.. közpénz közpénz lop lop közpénz lopik Jakab közpénz lop.............
szodabár
2022. június 28. 12:21
Büdös zsidó.
makapaka2
2022. június 28. 11:59
Mivel egy jellemtelen ,megélhetési politikus, bármit megtenne, amit meg tud tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!