Orbán Viktor új határvédelmi szervezet létrehozását jelentette be

2022. június 28. 06:17

A rendőrség keretein belül működő, de nem rendőrökből és katonákból álló testületről van szó.

2022. június 28. 06:17
null

Az Index arról tudósít, hogy a rendőrség keretein belül működő új határvédelmi testület felállítását kérte szeptemberre Pintér Sándor belügyminisztertől a kormányfő. Hozzátették: a hétfői parlamenti ülésen Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk frakcióvezetőjének felszólalására reagálva jelentette be a migráció témájával összefüggésben, hogy szeptemberre kiadta a belügyminiszternek: állítsanak fel a rendőrség keretein belül működő, de nem a rendőrökből és nem a katonákból álló új testületet, amely

kizárólag a határvédelemmel fog foglalkozni.

A mostani helyzet megterhelő a katonáknak és a rendőröknek

A kormányfő parlamenti felszólalásában kifejtette: nem tartható tovább az, hogy „miközben háború van az országtól keletre, aközben katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot, és a rendőrök sem bírják sokáig, mert távol a családtól kell őket levezényelniük a határra. Nemcsak a pénzük kevés, hanem a terhelés is nagy” – fogalmazott Orbán Viktor. 

Kép forrása: MTI

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2022. június 29. 23:33
Látszik, hogy már sokadszorra vered ki magadnak a "dagadt cigány faszának szopkodására", mint szófordulatra. De ez már legyen a te problémád. A fő hogy van fotel, sör, üdítő és kávé...:))) Neked meg a farokverő átkozódás jut.
nempolitizálok
2022. június 28. 15:28
Nagyobb fegyverhasználati jog nélkül ez pusztán csöbörből vödörbe.
Namond
2022. június 28. 14:40
Határvadászok, Csendőrség, Polgárőrség-Lövészegylet, Magyar Gárda? Netán kádári mintára Határőrség? Egyébként egy új fegyveres testület - különösen a parancsnoki törzs - felállítása mibe fáj az egyszerű polgárnak? Elképzelhető, hogy a parancsnoki törzs nyugdíjas BM, HM minisztériumi tisztviselőkből fog állni, akik kiemelt nyugdíjuk mellett nem húznak zsoldot?
foldizs
2022. június 28. 13:53
Mekkora ötlet, amikor már így sincs elég rendőr...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!