Komáromi Zoltán: Akár 100-nál is kevesebb kórház elég lenne Magyarországon

2022. június 01. 10:19

A DK-s politikus László Imre szavait kommentálta, aki szerint indokolatlanul sok a 164 kórház itthon.

2022. június 01. 10:19
null

László Imre DK-s politikus/orvos még tavaly júniusban volt az ATV Start vendége. Akkor arról beszélt, hogy rendet kéne tenni a fekvőbeteg-ellátás területén. „Hadd mondjam, ami alap, Magyarországon tudomásom szerint 164 fekvőbeteg gyógyintézet van. Ez nagyon sok.

tehát szétteríti, nem koncentrálja, és ez vonatkozik az ellátás műszeres háttér oldalára is. Tehát 90-100 kórház nagy biztonsággal, magas szakmai színvonalon az országot el tudja látni” – fogalmazott akkor a DK politikusa.

Most az ATV Komáromi Zoltánt, szintén DK-s politikust kérdezte ezzel kapcsolatban. A politikus kifejtette, hogy talán még ennél is kevesebb kórház is elég lenne, ugyanakkor elmondta, hogy amikor az ellenzék programját összerakták, kitaláltak egy olyat, hogy városi kórház. „Ez egy 0-14 órában dolgozó sürgősségi, baleseti és sebészeti osztályt, valamint képalkotó eljárásokat foglal magában, ami azt célozza, hogy

de amikor speciális ellátásra van szükség, azt egy megyei kórház, egy országos intézmény végezze el, ahol vannak megfelelő körülmények, ott ugyanis például egy szívinfarktust sokkal jobban lehet gyógyítani. Emellett a városi kórházakban szükség lenne egy kiterjesztett járóbeteg ellátásra is” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. június 01. 16:24
Hülye, szemét, gerinctelen barom!
Bellmondo
2022. június 01. 16:02
Teljesen igaza van a bűnöző doktornak. A Magyar EU ellátás totális katasztrófa. Egyik oka, hogy minden bokor mellett van egy kórház, benne feudális főorvosok. Ki kellene pucolni az egészet.
erdei nyezega
2022. június 01. 14:23
mondtam már libsik!............ti ne ugassatok!....2/3...nem értitek mi?......melyik részét?
barnabibambi
2022. június 01. 13:33
Most ebben a tárgykörbe igazat adok ennek az emberkének.A lakosság mérete általános állapota és a népsürüség alapján kevesebb mint 100 nagy kórházra van szükség.Ráadásul itt Budapesten rengeteg indokolhatatlanul sok elavult kórház van amelyek fenntartása ,korszerűsítése sokkal több pénzbe kerül mint más új korszerű kórházaké. Ezeket a régi kórházakat lekell bontani. Más részt egy korszerű új kórház kevesebb személyzettel jobban működne, ez tény. Nem véletlen hogy Bécset egyetlen korszerű kórházcentrum képes ellátni messze jobb minőségbe mint a legkorszerűbb hasonló magyar kórházak.Persze ehez hozzátartozik a csapnivaló gazdálkodás a nem megfelelő személyzet és az irányítástechnika is.Gondoljanak bele milliárdokba került a betegirányítási rendszer kiépítése és újjabb milliárdokba kerül folyamatosan üzemeltetni és ennek ellenére csapnivalóan működik ,azaz nem is működik úgy ahogy kellene.A személyzeti gondokat még súlyosbítja az orvoselvándorlás és az indokolatlan nem átgondolt egyszer használatos eszközök használata és azok indokolatlanul magas költsége,azaz túlságosan sokan gazdagodnak meg ezeken az eszközökön.A betegellátás a szakember hiányon kívül még a nem megfelelő minőségű és mennyiségű a beteg állapotához szükséges étkezés biztosítása.Tehát nem a nővérkék feladata a reggeli és a vacsora előkészítése a betegek részére, a nővérkék feladata a betegek ellátása de nem a sajtos kenyér vagy szendvics elkészítése.Szóval a nővérkék nem véletlenül hagyják ott ezt a pályát mert nem fizetik meg őket és úgy leterhelik őket hogy még éjfélkor is betegeket fürdetnek.De lehetne sorolni a hibákat ami szinte jellemzője a honi egészségügynek.A magán EÜ egészen más tészta és mindenbe ill. majdnem mindenbe kenterbe veri az állami EÜ-t! Számomra teljesen érthetetlen az EÜ pénzek összecsapása a közös kasszába.Nem azért fizetünk hogy a nemzet bankára és a nemzet bukszája gazdagodjon,és úgy éljen a mi pénzünkön mint egy mábob.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!